Now Reading:
UZELI STVAR U SVOJE RUKE Savjet mladih Općine Konjščina prijavio projekt za Participaticni proračun za mlade KZŽ s ciljem sprječavanja nasilja
Full Article 2 minutes read

UZELI STVAR U SVOJE RUKE Savjet mladih Općine Konjščina prijavio projekt za Participaticni proračun za mlade KZŽ s ciljem sprječavanja nasilja

Općina Konjščina je na inicijativu Savjeta mladih prijavila projekt za Participaticni proračun za mlade KZŽ!

Savjet mladih općine Konjščina prepoznao je problematiku nasilja među mladima kao važnu u zajednici te je zajednički cilj mladih općine smanjenje istog, podizanje svijesti o vrstama nasilja te adekvatno reagiranje na počinjeno nasilje.

Ukoliko se mladi prepoznaju kao žrtve nasilja kroz projekt će dobiti informacije o tome kako i koga kontaktirati te obavijestiti o potencijalnim nasilnicima. Cilj projekta jest da mladi kažu da je dosta kada je u pitanju vršnjačko nasilje te da se prevenira i spriječi takvo daljnje ponašanje.

S obzirom kako se u općini nalazi srednja škola jedna od aktivnosti projekta bila bi podizanje svijesti i o vršnjačkom nasilju mladih putem letaka i brošura. U projekt bi se uključio Savjet mladih Općine Konjščina, udruge koje se bave ovom problematikom, ali i CZSS Zlatar Bistrica i Policijska postaja Zlata Bistrica koji su iskazali interes za sudjelovanjem u ovom projektu.

Ciljane aktivnosti projekta su radionice i treninzi o vrstama nasilja i odgovarajući način reagiranja na nasilje i druge važne informacije. Provođenjem ovog projekta mladi će biti educirani o nasilju na način da ga mogu prepoznati i u slučaju istog imati informaciju kome se i kako obratiti za pomoć.

Javno glasanje otvoreno je do 10. srpnja 2022. godine.

sjever.hr/Facebook Općina Konjščina
05.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.