Now Reading:
Gradonačelnik Bosilj obišao radove u Ulici Tina Ujevića u Varaždinu: Gradi se na puno mjesta, planiramo nove radove
Full Article 4 minutes read

Gradonačelnik Bosilj obišao radove u Ulici Tina Ujevića u Varaždinu: Gradi se na puno mjesta, planiramo nove radove

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj sa zamjenikom Miroslavom Markovićem i suradnicima u ponedjeljak je obišao radove na rekonstrukciji Ulice Tina Ujevića te je za medije govorio o započetim radovima i daljnjim planovima uređenja grada.

– Počeli su radovi na uređenju Ulice Tina Ujevića na dijelu od Zagrebačke do Zrinskih i Frankopana. Projektiramo za sljedeću godinu dio skroz do POS-ovog naselja. Ovaj sad dio koštat će oko milijun i 300 tisuća kuna i napravit će se kompletna oborinska odvodnja, riješiti prilaz i parkirna mjesta i obnoviti kompletna ulica. Radovi ovdje moraju biti gotovi do Špancirfesta, tako da smo isplanirali da će biti gotovi do Velike gospe – rekao je Bosilj.

– Nedavno smo krenuli s radovima u Hrašćici. Potrebno je iscrtati prometnu signalizaciju u Ulici Alojzija Stepinca. U Ulici kardinala Kuharića radovi su u tijeku i bit će gotovi do 20. srpnja. Radi se u Fallerovom prolazu između ulica Vladimira Nazora i Trenkove. Radovi će biti gotovi do kraja sljedećeg tjedna – dodao je gradonačelnik.

Kazao je da u suradnji s Termoplinom i Varkomom ima još otvorenih gradilišta u Varaždinu.

– Sljedeći tjedan Varkom mora završiti dio vezan uz kanalizaciju u Gojancu i onda će se raditi gotovo 1500 metara biciklističke staze. Termoplin radi u dijelu grada između Optujske i groblja nakon čega će se završiti Žumberačka i Ulica Franje Račkog. Imamo i interventna krpanja po cestama koja obavlja PZC pa su se tako odradili dio Dobriše Cesarića i Zagrebačke između pruge i Gospodarske ulice. Dosta se radi na denivelacija pločnika za invalide pa smo između ostalog to napravili na križanju Gospodarske i Zagrebačke, Koprivničke i Ruđera Boškovića. Komunalni radovi su u punom jeku – rekao je Bosilj.

Gradonačelnik je najavio gradnju novih ulica.

– Potpisali smo ugovor o produžetku Jurkovićeve ulice gdje će se uskoro krenuti s izgradnjom kako bi se dobila nova zona obiteljske stanogradnje. Kreće se uskoro i s prilazom zgradama u Koblenzovoj i uređenjem okoliša kako bi se naši stanari u POS naselju mogli useliti. Probit će se prolaz kod trafostanice u Wissertovoj prema zgradama u Koblenzovoj. Završena je servisna cesta, u tijeku je tehnički pregled i vjerujem da će ovaj mjesec biti izdana uporabna dozvola. To je preko 1,4 km kompletno završene prometnice kroz zonu Brezje. U tijeku je natječaj za Habdelićev trg gdje će radovi krenuti nakon Špancirfesta. Pripremljeno je sve i za radove u Ulici Vatroslava Lisinskog, također nakon Špancirfesta. Radimo na sanaciji pločnika u Kućanu Donjem, od škole prema dječjem vrtiću, u Ulici Ruđera Boškovića, u Ulici Nikole Tesle – izjavio je Bosilj.

Za ovakve radove u proračunu je osigurano oko 18 milijuna kuna.

– Nije problem to potrošiti, nego su problem poskupljenja radova. Nedavno smo otvarali ponude za sortirnicu i ponude su zbog povećanja cijena materijala i građevinskih radova porasle. Imamo velike izazove i rješavat ćemo ih rebalansom u rujnu. Rotor Motičnjak će biti pušten u promet 21. ili 22.7. kako je rok. Dodatno ćemo urediti dio ceste Motičnjak prema sortirnici i reciklažnom dvorištu, jer je zaosta u lošem stanju – najavio je Bosilj.

Pozivam naše sugrađane da jave ako vide da negdje treba pokrpati rupe. Ne treba odmah izlaziti u medije i slično, postoji sustav GRIC-a gdje se zaprimaju pritužbe i rješavaju – pozvao je gradonačelnik.

Zamjenik Marković dodao je da rješavaju puno zaostatka od prethodne vlasti.

– U Ulici Stjepana Vukovića bio je dio zabranjen za dvosmjerni promet. Dobili smo suglasnost od MUP-a i mi ćemo to ponovo otvoriti. Naši sugrađani imaju ogromne probleme na tom dijelu. Napravili smo elaborat, dobili suglasnost i odradit ćemo da se može proći dvosmjerno. Ne samo da radimo nove stvari, nego moramo uvijek te zaostatke rješavati koje su prethodnici napravili vrlo loše. Treba još malo strpljenja naših sugrađana dok cijeli sustav ne posložimo do kraja, a onda će puno bolje funkcionirati – zaključio je Marković.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
06.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.