Now Reading:
U prometnim nesrećama ozlijeđeno pet osoba
Full Article 3 minutes read

U prometnim nesrećama ozlijeđeno pet osoba

U posljednja 24 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom.

Jučer oko 9.50 sati, na parkiralištu, u Križevcima u Ulici Drage Grdenića, 73-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat križevačke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja došlo je do kontakta između vozila i 72-godišnjeg pješaka koji je tom prilikom pao na tlo i zadobio lakše ozljede. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer oko 12 sati, na parkiralištu, u Koprivnici u Gospodarskoj ulici, 60-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska motociklu Yamaha koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 41-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do kontakta između automobila i motocikla pri čemu su 41-godišnji vozač i 32-godišnja putnica na motociklu pali na kolnik te zadobili lakše ozljede. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer oko 16.20 sati, na cesti Đelekovec – Koprivnica, 26-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,21 promil upravljao je osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisnog skretanja u lijevo vozilom je udario u osobni automobil VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 35-godišnji vozač, a koji je u tom trenutku nepropisno pretjecao Citroena. Tom prilikom Citroen je sletio van kolnika u odvodni kanal pri čemu je lakše ozlijeđen 35-godišnji vozač i 26-godišnja putnica u automobilu. Protiv obojice vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Jučer oko 10.05 sati, u Koprivnici na Varaždinskoj cesti, 21-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Zbog nedržanja potrebnog razmaka od vozila ispred sebe udario je u osobni automobil Hyundai koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 70-godišnji vozač koji je usporavao brzinu kretanja zbog prometne situacije ispred sebe. Nakon čega je Opel prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te se sudario s osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 46-godišnja vozačica. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.

Jučer oko 10.05 sati u Kunovec Bregu u Koprivničkoj ulici, 69-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisne vožnje unatrag vozilom je udario u parkirani osobni automobil BMW. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću vozilom je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer oko 17.55 sati u Koprivnici na Križevačkoj cesti, 37-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen varaždinske registarske oznake. Uslijed nepropisnog skretanja u lijevo vozilom je udario u osobni automobil Opel koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 33-godišnji vozač, a koji je bio u fazi pretjecanja Citroena. Nakon čega je Citroen sletio van kolnika na poljoprivrednu površinu, a Opel udario u autobusnu čekaonicu. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.

Jučer, oko 18.30 sati, na parkiralištu, u Đurđevcu u Ulici grada Vukovara, 67-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao je osobnim automobilom. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je udario u osobni automobil Peugeot koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji vozač. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.

www.sjever.hr
03.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.