Now Reading:
BRIGA ZA KOMUNALNI STANDARD Uređuju su nerazvrstane ceste na području Općine Budinščina
Full Article 2 minutes read

BRIGA ZA KOMUNALNI STANDARD Uređuju su nerazvrstane ceste na području Općine Budinščina

Ugovor o obavljanju usluge košenja trave i orezivanju raslinja uz nerazvrstane ceste na području Općine Budinščina u četvrtak 30.06.2022. godine su potpisali načelnik Radovan Hercigonja i Darko Duktaj, direktor tvrtke Transporti Duktaj.

Načelnik Hercigonja kazao je da su na javni natječaj pristigle dvije ponude te da je izabrana povoljnija.

– S tvrtkom Transporti Duktaj surađujemo dugi niz godina i zadovoljni smo radom, i na održavanju nerazvrstanih putova i navozu kamena, i u zimskim vremenima kada provodimo čišćenje na nerazvrstanim cestama na području Općine Budinščina. Kao i svake godine, krenut ćemo u orezivanje raslinja 1. srpnja – najavio je Hercigonja.

Uređivanje nerazvrstanih cesta provodi se košnjom trave i raslinja kranskim malčerom te orezivanjem grana u cestovnom pojasu i njihovim uklanjanjem s prometnica.

– Imamo jednu košnju u toku godine. Mogu naglasiti da uvijek izgleda onako kako mora biti i vozači koji koriste te ceste su zadovoljni svake godine, a nadam se da će biti i ove – dodao je načelnik.

Direktor Darko Duktaj zadovoljan je nastavkom suradnje jer je usluga svaki puta bila kvalitetna i to su u Općini Budinščina prepoznali.

Na potpisivanju ugovora bila je i predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić koja je naglasila da je uređenje nerazvrstanih cesta samo jedan primjer brige za komunalni standard na području Općine Budinščina.

U Općini Budinščina raspored radova na uređenju nerazvrstanih cesta rotira se iz godine u godine. Ove godine radovi počinju na području Mjesnog odbora Pece i Pokojec, slijedi Mjesni odbor Grtovec, pa Mjesni odbor Zajezda. Radovi će se nastaviti u Mjesnom odboru Pomperovec, Prepuštovec i Marigutić, zatim je na redu Mjesni odbor Sv. Križ i Pažurovec te slijedi Mjesni odbor Budinščina. Radovi će potom biti u Mjesnom odboru Krapinica i završiti u Mjesnom odboru Gotalovec i Toplićica. Radovi bi trebali biti gotovi do 15. kolovoza.

– Kada obavimo košnju trave i orezivanje raslinja krećemo s uređenjem putova, navozom kamena po nerazvrstanim putovima te čišćenjem oborinskih graba i zacjevljenjem tamo gdje je potrebno – najavio je načelnik Hercigonja.

www.sjever.hr
02.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.