Now Reading:
VIDEO I FOTO Nova uzbuđenja za ljubitelje auto utrka – 68 vozača na 28. Nagradi Stubičkih Toplica
Full Article 4 minutes read

VIDEO I FOTO Nova uzbuđenja za ljubitelje auto utrka – 68 vozača na 28. Nagradi Stubičkih Toplica

Ljubitelji auto utrka ponovo su došli na svoje, na tradicionalnoj 28. Nagradi Stubičkih Toplica, na Prvenstvu Hrvatske u auto utrkama na brdskim stazama. To je peta od osam predviđenih utrka u ovogodišnjem kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza.

Uz pokroviteljstvo i suorganizaciju Općine Stubičke Toplice i Krapinsko-zagorske županije utrku organizira Auto klub Delta iz Zagreba.

Na legendarnoj stazi sa sjeverne strane Medvednice, od Pile do podno Fakultetskog dobra Sveučilišta u Zagrebu, je 68 vozača u nekoliko kategorija. Inače, ova je tradicionalna utrka pomaknuta na novi termin u srpnju, na potpuno suhu stazu, a prate ju brojni ljubitelji auto moto sporta, željni novih sportskih uzbuđenja nakon nedavnog WRC-a u Zagorju.

Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak kazao je da promjena termina osigurava dodatnu atraktivnost.

– 28. Nagrada Stubičkih Toplica ove je godine u srpnju. To daje još jedan dodatan adrenalin budući da je staza puno pogodnija za vozače, kompletnom svojom dužinom je potpuno suha. Dok su obično one utrke u svibnju znale biti miks mokre i suhe staze pa su vozači imali poteškoća. Ali Sljeme k’o Sljeme, svima je jedna od najomiljenijih utrka, najatraktivnija. Svi, od Dubrovnika, Istre, Mađarske, rado dođu na Sljeme – rekao je Beljak te dodao da je vikendima popunjenost kreveta stopostotna bez obzira na ovu utrku.

– No popunjeni su i privatni kapaciteti što svakako doprinosi razvoju mjesta i okolice. Dolaze mnogi gosti iz Zagorja i okolice i sve je to dodatna promocija Stubičkih Toplica – izjavio je Beljak koji je izuzetno zadovoljan suradnjom s organizatorima utrke.

– S autoklubom Delta surađujemo od početka, već 28 godina. Dečki su stvarno profesionalci u svom sportu. Ja sam tu pet godina i prve godine sam mislio kako ćemo to napraviti, međutim dečki to sve poslože bez greške, vode brigu o najmanjem detalju. Gospoda Šimek i Šebalj su stvarno legende autosporta. Dečki su odradili na tisuće utrka i već imaju sve to u malom prstu. Jedna od manifestacija koju je najlakše organizirati budući da drugi sve naprave umjesto tebe – našalio se Beljak.

Josip Šimek, direktor 28. Nagrade Stubičkih Toplica, napomenuo je da rade u kontinuitetu već 29 godina, uz jednu godinu stanke zbog korone.

– Sad to ide u najboljem redu. Imamo jedan značajan porast vozila u odnosu na prošlu godinu, 68. Do prije nekoliko godina vozilo se i prvenstvo Slovenije pa nije bilo toliko. U ovom korona vremenu mnogi su se vozači zaželjeli da dođu, a još jedan veliki razlog da smo priredbu stavili u sedmi mjesec. Dosad je bila u devetom, četvrtom, a s obzirom da je teren šumovit i brdovit bilo je uvijek vlage. Sada je srpanj i bez obzira što je ona kompletna u hladu, ima kontinuitet da je suha i to vozači vole – kazao je Šimek.

– Ovdje se u 2 sata izvezu dvije vožnje i uvijek to nešto znači. Naša Delta rally je na ovim prostorima najznačajnija kad izuzmemo WRC, ali WRC će nam polako uništiti ovo što imamo barem što se tiče sponzora i svega ostalog. Volio bih da više ljudi dolaze na naše rallyje. WRC je podređen samo za onih prvih 10, ali što je tu je – dodao je Šimek.

Uime pokrovitelja, krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, ugodan boravak na zelenim bregima sudionicima i posjetiteljima utrke poželjela je Sabina Frgec.

– Posebne čestitke upućujem organizatorima na uspješnoj utrci, kojom ne promoviraju samo automobilizam kao vrstu sporta, već i prirodne ljepote i turistički potencijal naše županije i općine Stubičke Toplice – poručila je Frgec.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
03.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.