Now Reading:
VIDEO I FOTO Nova uzbuđenja za ljubitelje auto utrka – 68 vozača na 28. Nagradi Stubičkih Toplica
Full Article 4 minutes read

VIDEO I FOTO Nova uzbuđenja za ljubitelje auto utrka – 68 vozača na 28. Nagradi Stubičkih Toplica

Ljubitelji auto utrka ponovo su došli na svoje, na tradicionalnoj 28. Nagradi Stubičkih Toplica, na Prvenstvu Hrvatske u auto utrkama na brdskim stazama. To je peta od osam predviđenih utrka u ovogodišnjem kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza.

Uz pokroviteljstvo i suorganizaciju Općine Stubičke Toplice i Krapinsko-zagorske županije utrku organizira Auto klub Delta iz Zagreba.

Na legendarnoj stazi sa sjeverne strane Medvednice, od Pile do podno Fakultetskog dobra Sveučilišta u Zagrebu, je 68 vozača u nekoliko kategorija. Inače, ova je tradicionalna utrka pomaknuta na novi termin u srpnju, na potpuno suhu stazu, a prate ju brojni ljubitelji auto moto sporta, željni novih sportskih uzbuđenja nakon nedavnog WRC-a u Zagorju.

Načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak kazao je da promjena termina osigurava dodatnu atraktivnost.

– 28. Nagrada Stubičkih Toplica ove je godine u srpnju. To daje još jedan dodatan adrenalin budući da je staza puno pogodnija za vozače, kompletnom svojom dužinom je potpuno suha. Dok su obično one utrke u svibnju znale biti miks mokre i suhe staze pa su vozači imali poteškoća. Ali Sljeme k’o Sljeme, svima je jedna od najomiljenijih utrka, najatraktivnija. Svi, od Dubrovnika, Istre, Mađarske, rado dođu na Sljeme – rekao je Beljak te dodao da je vikendima popunjenost kreveta stopostotna bez obzira na ovu utrku.

– No popunjeni su i privatni kapaciteti što svakako doprinosi razvoju mjesta i okolice. Dolaze mnogi gosti iz Zagorja i okolice i sve je to dodatna promocija Stubičkih Toplica – izjavio je Beljak koji je izuzetno zadovoljan suradnjom s organizatorima utrke.

– S autoklubom Delta surađujemo od početka, već 28 godina. Dečki su stvarno profesionalci u svom sportu. Ja sam tu pet godina i prve godine sam mislio kako ćemo to napraviti, međutim dečki to sve poslože bez greške, vode brigu o najmanjem detalju. Gospoda Šimek i Šebalj su stvarno legende autosporta. Dečki su odradili na tisuće utrka i već imaju sve to u malom prstu. Jedna od manifestacija koju je najlakše organizirati budući da drugi sve naprave umjesto tebe – našalio se Beljak.

Josip Šimek, direktor 28. Nagrade Stubičkih Toplica, napomenuo je da rade u kontinuitetu već 29 godina, uz jednu godinu stanke zbog korone.

– Sad to ide u najboljem redu. Imamo jedan značajan porast vozila u odnosu na prošlu godinu, 68. Do prije nekoliko godina vozilo se i prvenstvo Slovenije pa nije bilo toliko. U ovom korona vremenu mnogi su se vozači zaželjeli da dođu, a još jedan veliki razlog da smo priredbu stavili u sedmi mjesec. Dosad je bila u devetom, četvrtom, a s obzirom da je teren šumovit i brdovit bilo je uvijek vlage. Sada je srpanj i bez obzira što je ona kompletna u hladu, ima kontinuitet da je suha i to vozači vole – kazao je Šimek.

– Ovdje se u 2 sata izvezu dvije vožnje i uvijek to nešto znači. Naša Delta rally je na ovim prostorima najznačajnija kad izuzmemo WRC, ali WRC će nam polako uništiti ovo što imamo barem što se tiče sponzora i svega ostalog. Volio bih da više ljudi dolaze na naše rallyje. WRC je podređen samo za onih prvih 10, ali što je tu je – dodao je Šimek.

Uime pokrovitelja, krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, ugodan boravak na zelenim bregima sudionicima i posjetiteljima utrke poželjela je Sabina Frgec.

– Posebne čestitke upućujem organizatorima na uspješnoj utrci, kojom ne promoviraju samo automobilizam kao vrstu sporta, već i prirodne ljepote i turistički potencijal naše županije i općine Stubičke Toplice – poručila je Frgec.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
03.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.