Now Reading:
Zatvarajte prozore i pčele! Borba protiv komaraca nastavlja se u varaždinskim prigradskim naseljima
Full Article 50 second read

Zatvarajte prozore i pčele! Borba protiv komaraca nastavlja se u varaždinskim prigradskim naseljima

Iz Grada Varaždina stigla je obavijest da će u subotu, 2. srpnja djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije  provoditi mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području prigradskih naselja Grada Varaždina.

Suzbijanje će se provoditi ujutro od 4 do 6 sati u stambenom dijelu naselja Hraščica, Gojanec, Jalkovec, Poljana Biškupečka, Črnec Biškupečki, Kućan Marof, Kućan Donji, Kućan Gornji, Zbelava.

Dezinsekcija će se provoditi sa sintetskim piretroidom Neopitroid Premium koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja sa motornog vozila.

Građanima je upućena molba da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore.

Pčelarima koji imaju pčele na navedenim lokacijama savjetuje se da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika.

www.sjever.hr
30.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.