Now Reading:
Najuzornija hrvatska seoska žena, Međimurka Mateja Vranović u Bruxellesu kod europarlamentarke Glavak
Full Article 2 minutes read

Najuzornija hrvatska seoska žena, Međimurka Mateja Vranović u Bruxellesu kod europarlamentarke Glavak

Zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika Sunčana Glavak ugostila je u Bruxellesu pobjednike i sudionike izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika i izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Tijekom boravka posjetitelji su se upoznali s radom i funkcioniranjem europskih institucija s naglaskom na Europski parlament te imali prigodu steći uvid u svakodnevni rad zastupnika i njihovih suradnika.

U okviru 7. izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika te izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, održanih 2021. godine, zastupnica Glavak najavila je da će ugostiti pobjednika/pobjednicu i najuspješnije sudionike u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Zbog epidemioloških razloga i privremene zabrane programa posjetitelja tijekom 2021. godine, zastupnica Glavak je, uslijed dobre epidemiološke situacije, iskoristila mogućnost ispuniti najavljeno.

Kako je poručila, Europska unija će novim pravilima zajedničke poljoprivredne politike osigurati veća sredstva za manje proizvođače i nove i mlade poljoprivrednike.

Dodala je i da se izborom najboljeg mladog poljoprivrednika želi promicati dobar primjer, ali i nagraditi rad mladih poljoprivrednika u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka.

Europski parlament posjetili su pobjednik izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika 2021. godine Goran Vrabec te sudionici izbora Mario Košić, Ivan Gerštmajer Zelember, Ivana Panić, Viktorija Terzić, Matija Andrašević i Brankica Borović. Među posjetiteljima su i pobjednica izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu 2021. godine Mateja Vranović te sudionice izbora Matea Bello, Marijana Svetić, Snježana Šimanović, Rozalinda Banić, Sanja Čaćko, Nevenka Dujmić, Irena Ipša, Renata Jurić Bertoša, Nikolina Lučić, Marija Milak, Vesna Mrakovčić, Milica Rašić, Jasmina Ristić, Ljiljana Sigur i Katica Jerleković.

www.sjever.hr
28.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.