Now Reading:
Varaždinski karatist Enes Garibović javio nam se iz Alžira: Konkurencija je jaka, ali osjećam se spremno!
Full Article 2 minutes read

Varaždinski karatist Enes Garibović javio nam se iz Alžira: Konkurencija je jaka, ali osjećam se spremno!

Varaždinski zlatni karatist Enes Garibović u četvrtak rano ujutro stigao je u Alžir gdje se održavaju ovogodišnje Mediteranske igre, a uoči početka prvenstva s nama je podijelio dojmove i očekivanja.

S obzirom da se nedavno sa Svjetske karate lige u Kairu vratio sa zlatom, a s Europskog seniorskog prvenstva kući je donio srebro, na Mediteranske igre stigao je s dodatnim samopouzdanjem.

-Konkurencija na Mediteranskim igrama je vrlo jaka. Naime, sve te zemlje koje nastupaju su jake u karateu, čak bih rekao i jedne od najjačih na svijetu. Španjolska, Francuska, Italija, Turska, zemlje bivše Jugoslavije, Grčka, Egipat, Maroko, Alžir, i ostale zemlje Mediterana, sve su to moćne karate velesile. Stoga, vrhunskih borbi sigurno neće nedostajati – najavio je Garibović.

Inače, za razliku od Europskog prvenstva i Svjetske karate lige gdje se borio u kategoriji seniora -84 kg, Garibović na Mediteranskim igrama nastupa u kategoriji seniori -75 kg.

-Za ovo natjecanje morao sam skinuti dosta kilograma, koje je otežavajuća okolnost, ali imam iskustva u skidanju kilograma, tako da ne smatram to sad nekim velikim problemom Upravo u mojoj kategoriji na Igrama bit će aktualni olimpijski pobjednik, Talijan Luigi Busa – pojasnio je Garibović koji je na prošlim Mediteranskim igrama 2018. godine osvojio srebro, a taj bi uspjeh itekako volio ponoviti.

Ipak, fokus je na izvedbi i borbama, dok je medalja, kako kaže, samo posljedica odlično odrađenih mečeva.

-Jako sam zadovoljan formom, pripreme su tekle u najboljem redu, osjećam se spremnim – rekao je Garibović.

Inače, na Mediteranskim igrama, uz Garibovića, boje Varaždina brane još dva vrhunska sportaša, gimnastičar Mateo Žugec i streličar Alen Remar. Sretno dečki!

tklopotan / www.sjever.hr
25.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.