Now Reading:
FOTO Utrkom sa startom i ciljem u Čakovcu započelo Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu
Full Article 2 minutes read

FOTO Utrkom sa startom i ciljem u Čakovcu započelo Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu

Nakon pojedinačnog kronometra kojim su u petak započela trodnevna biciklistička nacionalna prvenstva, u subotu je utrkom od Čakovca do Železne Gore i natrag počelo Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu kojem je organizator BD Sloga iz Varaždina.

U Međimurskoj županiji na stazi od Čakovca do Železne Gore i natrag natjecali su se početnici i početnice te kadetkinje. Naslove državnih prvaka osvojili su do 13 godina Marko Dubravac (BK Sokol), do 14 godina Tomislav Teofilov (BK Zadar), do 15 godina Fran Pečnjak (BGK Tuškanac) i Ema Vujasin (BK Zadar) te Lucija Zadro (BK Sokol).

Startove kod trgovačkog centra Eurospin u Čakovcu označili su međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini. Naglasili su zadovoljstvo što se dio državnog prvenstva održava u Međimurju i Čakovcu, koji su poznati po svojoj biciklističkoj tradiciji.

– Biciklizam je sportska disciplina koju u Međimurju itekako razvijamo kroz gradnju ciklo staza i ulaganjem u turističke sadržaje kako bi i biciklisti imali svoja odmorišta – naglasio je župan Posavec dodavši kako je ovo ujedno i odlična promocija same županije, posebno u godini kada nosi naziv Europske regije sporta.

Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu nastavlja se u nedjelju u Varaždinskoj županiji gdje će na kružnoj stazi od Svetog Ilije, kroz Beletinec, Završje Podbelsko, Radovan, Lovrečan, Tužno, Črešnjevo i Beretinec s ciljem u Svetom Iliji voziti kadeti, juniori, juniorke, seniori i seniorke te veterani. Prvenstvo počinje u 9 sati, a otvorit će ga varaždinski župan Anđelko Stričak.

Organizatori nacionalnih prvenstava su BD Sloga i BK Kneginec, glavni pokrovitelj Eurospin, a pokrovitelji Hrvatski biciklistički savez, Varaždinska županija, Međimurska županija, Općina Gornji Kneginec, Grad Čakovec, ASC d.d. Varaždin, Hidrogradnja d.o.o. Varaždin, Ducati komponenti d.o.o. Ludbreg, PZC Varaždin d.d., Pekara Klas i PU varaždinska.

www.sjever.hr
25.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.