Now Reading:
Na 5. braniteljskim sportskim igrama u Donjoj Šemnici preko stotinu natjecatelja iz 12 braniteljskih udruga
Full Article 3 minutes read

Na 5. braniteljskim sportskim igrama u Donjoj Šemnici preko stotinu natjecatelja iz 12 braniteljskih udruga

U utorak su otvorene 5. braniteljske sportske igre u Donjoj Šemnici na kojima je prijavljeno preko stotinjak sudionika u 12 braniteljskih udruga. Sportska natjecanja organizirana su u šest disciplina: belot, pikado, viseća kuglana, stolni nogomet, stolni tenis i šah. Na otvorenju sportskih braniteljskih igara nazočili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, ravnatelj uprave za stalne ratne postrojbe u Ministarstvu branitelja Željko Motik, predstavnici braniteljskih udruga i branitelji.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako se vidi jedna snažna suradnja između braniteljskih udruga sa područja županije.

-Često govorim da je Krapinsko-zagorska županija prijatelj braniteljskih udruga i tretiramo ih kao partnere, ne samo u projektima koje zajednički radimo nego i u ophođenju i ponašanju prema hrvatskim braniteljima. Naš dug je kao zajednice da im na neki način vratimo ono što su napravili da našu Domovinu – kazao je župan.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović naglasio je kako Grad podržava ove sportske susrete koja organizira HVIDRA Krapina već nekoliko godina odnosno od samog početka.

-Prvi vikend u srpnju DVD Donja Šemnica organizirati će nogometni turnir, a tada bi trebalo biti i otkrivanje spomen-ploče za dva poginula branitelja iz Šemnice, Haramine i Krepelnika – dodao je gradonačelnik.

Ravnatelj uprave za stalne ratne postrojbe u Ministarstvu branitelja Željko Motik istaknuo je kako Ministarstvo branitelja potiče i financijski pomaže aktivnosti kojima je cilj izražavanje pijeteta prema poginulim braniteljima, socijalno osnaživanje branitelja, a ovakvi sportski susreti su socijalno osnaživanje.

Predsjednik HVIDRE Krapina Gabrijel Kosalec kazao je kako su ove sportske igre za sve invalide domovinskog rata i branitelje s područja Krapinsko-zagorske županije.

msopek/sjever.hr 21.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.