Now Reading:
Prvi dan je ljeta, a vremenska prognoza i ne donosi tako dobre vijesti: nakon vrućina stiže novo nevrijeme
Full Article 2 minutes read

Prvi dan je ljeta, a vremenska prognoza i ne donosi tako dobre vijesti: nakon vrućina stiže novo nevrijeme

I dok će na Jadranu pretežno sunčano, vremenska prognoza DHMZ-a za unutrašnjost i ne donosi tako dobre vijesti.

Naime, očekuje se povremeno umjerena i povećana naoblaka te nestabilno uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito u noći i ujutro te ponovno poslijepodne. Pritom pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar, u Dalmaciji i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura kretat će se između 15 i 20, u gorju i niža, a na Jadranu od 19 do 23 °C. Najviša dnevna bit će između 27 i 33 °C.

Nakon lokalnih atmosferskih nestabilnosti i blagog osvježenja u unutrašnjosti, biometeorološke prilike na području cijele zemlje tijekom dana bit će razmjerno povoljne.

Sunčano vrijeme bit će poticajno za boravak na otvorenom, no u najtoplijem dijelu dana moguć je negativan utjecaj vrućine na zdravstveno stanje kroničnih bolesnika. Preporučuje se izbjegavanje suvišnih napora i boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, konzumiranje laganije prehrane i dovoljnih količina tekućine.

Indeks UV zračenja bit će umjeren do visok u istočnim predjelima, dok će u ostatku zemlje biti vrlo visok, pa se u slučaju dužeg boravka na suncu potrebno adekvatno zaštititi.

www.sjever.hr / DHMZ
21.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.