Now Reading:
OD UTORKA U HRVATSKOJ NOVE MJERE Evo kolike će biti cijene goriva
Full Article 1 minutes read

OD UTORKA U HRVATSKOJ NOVE MJERE Evo kolike će biti cijene goriva

Mjera Vlade vezana uz nove cijene goriva na snagu stupa ju utorak, a vrijedit će dva tjedna. Premijer Andrej Plenković danas je održao presicu na kojoj je objasnio ovu mjeru.

-Fiksirali smo cijene goriva na onim crpkama koje nisu na autocestama na 13,50 kn za benzin, na 13,08 kuna za dizel te na 9,45 kuna za plavi dizel – rekao je Plenković, a prenose 24 sata.

Na autocestama će dizel koštati 14,57 kuna, a benzin 14,06 kuna, rekao je premijer predstavljajući mjere za rast cijena goriva.

– Odlučili smo opet intervenirati. Fiksiramo na sadašnje cijene za sve benzinske postaje, osim na autocestama – rekao je Plenković te dodao kako bi, da nije bilo dosadašnjih mjera, dizel sada koštao 16,64 kuna, benzin 15,95,  plavi dizel 11,83 kuna.

– Jedino što će se dogoditi sutra je da će rasti cijene eurosupera 95 i eurodizela na autocestama. Time smo očuvali standard velikog broja naših sugrađana. Ovakva mjera pridonosi zaštiti standarda naših građana i omogućuje intenzivnu turističku sezonu – rekao je Plenković, a prenose 24 sata.

www.sjever.hr/24sata.hr
20.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.