Now Reading:
Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj NJ.E. Illan Mor posjetio Krapinsko-zagorsku županiju; župan Kolar: Kroz energetski centar u Bračku i ZEZ u Stubičkom Golubovcu našu suradnju ćemo pokušati dovesti na višu razinu
Full Article 4 minutes read

Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj NJ.E. Illan Mor posjetio Krapinsko-zagorsku županiju; župan Kolar: Kroz energetski centar u Bračku i ZEZ u Stubičkom Golubovcu našu suradnju ćemo pokušati dovesti na višu razinu

Ured WBAF Hrvatska kao sastavni dio Poduzetničkog centra Krapinsko zagorske županije sudjeluje u WBAF investitorskom tjednu 2022. Tijekom Svjetskog tjedna poslovnih anđela investitora, partneri organiziraju online događaje i izložbe vezane uz temu te godine. Sudionici su pojedinci i organizacije iz različitih sektora koji dobrovoljno dijele svoja saznanja o ulaganju anđela, startup ekonomiji, financijskoj uključenosti, ravnopravnosti spolova, poduzetništvu i inovacijama s publikom i suradnicima u različitim sektorima.

Povodom Svjetskog tjedna poslovnih anđela u petak je Ured WBAF Hrvatska organizirao zatvoreno događanje u Poslovnom-tehnološkom inkubatoru KZŽ. Sudionici i govornici poslali su svoje poruke o hrvatskoj investitorskoj sceni, a jedan od sudionika na događaju bio je i veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj NJ.E. Illan Mor.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izrazio je zadovoljstvo što se događaju pridružio izraelski veleposlanik Nj.E. Ilan Mor, jer, kako je kazao župan, Izrael uz Ameriku i Englesku ima najrašireniju mrežu poslovnih anđela.

-Posjet veleposlanika iskoristiti ćemo i da ga upoznamo s projektima koje radimo kroz energetski centar u Bračku do radilišta Znanstveno-edukacijskog zabavnog centra u Stubičkom Golubovcu – rekao je župan i dodao da će kroz ove projekte zajedničku suradnju pokušati dovesti na višu razinu.

Upoznat ćemo i ga s radom našeg Poduzetničkog centra, s našim Centrom za robotiku i nove tehnologije i na taj način pokušati držati korak s najrazvijenijim zemljama, a Izrael to sigurno jest – istaknuo je Kolar.

Na početku svog obraćanja veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj NJ.E. Illan Mor kazao je kako je Izrael zemlja lider u polju visoke tehnologije i inovacija.

-Vodeći smo u ovim poljima jer smo odlučili držati korak sa razvijenim zemljama i da nismo to napravili, ostali bismo na dnu svjetskog tržišta, jer Izrael je zemlja koja nema prirodne resurse kao što je nafta i smješteni smo u siromašnoj regiji sa ne baš prijateljskim okruženjem – rekao je Mor i dodao kako izvoz visoke tehnologije danas prelazi preko 50%.

Govoreći o tome kako Hrvatska može učiti od Izraela, veleposlanik je kazao kako je glavni cilj, kojega se Izrael držao prije 70-ak godina, potreba.

Potreba nas je natjerala da razmišljamo na kreativan način, da razmišljamo izvan okvira, da pronalazimo rješenja i zbog toga smo danas tu gdje jesmo, lideri u svijetu – zaključio je Mor.

Direktorica WBAF ureda u Hrvatskoj Helena Matuša istaknula je kako su u tri godine poslovanja Poduzetnički centar WBAF Hrvatska i Krapinsko-zagorska županija postali startup bajka koja podržava poslovanje i stvara utjecaj.

-Odlučili smo podržati podizanje digitalne ekonomije koja je postala sastavni dio naših života – dodala je Matuša.

msopek/sjever.hr 17.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.