Now Reading:
Besplatni Food Wave trening za mlade u centru Zagreba
Full Article 1 minutes read

Besplatni Food Wave trening za mlade u centru Zagreba

Imate između 15 i 35 godina i želite naučiti više o odnosu hrane i klimatskih promjena? Zanima vas kako stvoriti održiv i otporan prehrambeni sustav? Prijavite se na Food Wave trening koji je namijenjen svima koje zanima urbano vrtlarenje i priprema zdrave i ukusne hrane.

Ove subote Food Wave trening održat će se od 10 do 18 sati u vrtu na adresi Gajeva 51A, a organizatori poručuju da svoj dolazak najavite na https://bit.ly/3tB7rm6.

Posjetitelje očekuje niz zanimljivih predavanja i treninga, a sve počinje temom urbanih vrtova koju će predstaviti voditeljica Odjela za poljoprivredno zemljište u Gradu Zagrebu i suautorica priručnika Urbano biovrtlartvo, Branka Mrakužić.

Food Wave trening pružit će pregled utjecaja klimatskih promjena na sektor hrane i obrnuto, uključujući informacije o kratkim lancima opskrbe i povezanosti društvene i solidarne ekonomije s hranom. Doznat ćete kako možete pomoći malim proizvođačima, kako smanjiti otpad od hrane i ekološki otisak hrane te stvoriti održiviji prehrambeni sustav. Također, trening će odgovoriti na pitanje kako gradovi mogu kreirati održive politike hrane i što sve treba znati za aktivizam i pokretanje promotivnih kampanji u održivom i solidarnom sektoru hrane.

www.sjever.hr
17.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.