Now Reading:
Na 36. susretima vatrogasaca zdravstva Hrvatske, članovi DVD-a Zdravstvo Varaždin ostvarili vrhunske rezultate
Full Article 3 minutes read

Na 36. susretima vatrogasaca zdravstva Hrvatske, članovi DVD-a Zdravstvo Varaždin ostvarili vrhunske rezultate

Proteklog vikenda su u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice održani 36. susreti vatrogasaca zdravstva Hrvatske na kojima su članovi DVD-a Zdravstvo Varaždin ostvarili vrhunske rezultate.

Budući da je nakon mnogo godina oformljena i ženska ekipa, DVD je nastupio s muškom i ženskom ekipom. Muška ekipa ostvarila je solidne rezultate osvojivši 4. mjesta u svim kategorijama, dok je ženska ekipa iznenadila osvojivši ukupno 3. mjesto, od toga 1. mjesto u kategoriji namatanje „C“ cijevi, 2. mjesto u oblačenju vatrogasca, 3. mjesto u kategoriji Pikado i 4. mjesto u kategoriji „Vježba s hidrantom“.

– Biti djelatnik u zdravstvu i još k tome vatrogasac, vrlo je plemenit i odgovoran posao koji zahtjeva puno truda, odricanja i vježbe. Zahvaljujem svima, a posebno djelatnicima koji uz redovan posao u Bolnici odvajaju svoje slobodno vrijeme i za DVD „Zdravstvo“ Varaždin – naglasila je tajnica DVD-a Zdravstvo Lorena Petrinjak.

DVD Zdravstvo Varaždin je osnovano 1982. godine i dobrovoljno je vatrogasno društvo u gospodarstvu, a sastoji se od članova koji su ujedno radnici različitih radilišta – od tehničke službe, zaštite na radu, do medicinskih sestara i tehničara.

Opća bolnica Varaždin nam je podrška bez koje DVD ne bi funkcionirao u kontinuitetu od 40 godina. Uz sve uspone i padove, uspjeli smo se održati. Za vrijeme covid krize, članovi su aktivno sudjelovali u prijevozu i raspodjeli zaštitne opreme za potrebe Bolnice iz Ravnateljstva civilne zaštite, u reorganizaciji rada Bolnice, kao i svim drugim potrebnim radnjama koje su u tom trenutku bile potrebne – istaknula je Petrinjak.

Vrijedi spomenuti kako DVD kontinuirano radi i na osposobljavanju članova i kadra te provode dvije vježbe evakuacije godišnje, uz mjesečne obilaske i preventivne preglede te kontrolu opreme. Članovi su i aktivni vatrogasci u svojim lokalnim zajednicama, čime doprinose razvoju bolničkog vatrogastva, međusobnoj suradnji i razvoju vatrogastva u cjelini.

Zadovoljan uspjehom DVD-a Zdravstvo na 36. susretima vatrogasaca zdravstva Hrvatske je i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.

– Doista možemo biti ponosni na naše vatrogasce koji uz stalni posao kojeg rade svi članovi, odvajaju i slobodno vrijeme za preventivne poslove vatrogastva u bolnici, kako bi smanjili mogućnost ugroza i katastrofa, a naši se bolesnici osjećali sigurno u Bolnici. Čestitam im na ostvarenom uspjehu i zahvaljujem našim vatrogaskinjama i vatrogascima, kao i njihovom zapovjedniku Zoranu Horvatu, što doprinose sigurnosti u našoj ustanovi, a uz to postižu i odlične rezultate na natjecanjima – rekao je Poljak.

www.sjever.hr
13.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.