Now Reading:
Grad Zagreb spreman za velike katastrofe – Pogledajte kako vatrogasci spašavaju ozlijeđene iz ruševina nakon potresa
Full Article 1 minutes read

Grad Zagreb spreman za velike katastrofe – Pogledajte kako vatrogasci spašavaju ozlijeđene iz ruševina nakon potresa

U organizaciji Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost Grada Zagreba u subotu je održana pokazno – terenska vježba “Bolnica Zagreb 2022.” kojoj je prisustvovao zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, Luka Korlaet.

Cilj održane vježbe jest priprema i uvježbavanje operativnih snaga sustava civilne zaštite za spašavanje iz ruševina nakon potresa u Zagrebu te uvježbavanje posebnog tima osposobljenog za reakciju na radiološki izvanredni događaj.

– Više od 8 000 sudionika u postrojbama i cjelokupnom sustavu civilne zaštite, nama članovima Stožera civilne zaštite, daje garanciju kako će i u slučaju velike katastrofe, poput potresa i radiološkog incidenta, Grad Zagreb i sustav civilne zaštite moći učinkovito djelovati u spašavanju života i imovine naših sugrađana – kazao je načelnik Stožera i zamjenik Korlaet.

Pohvalivši djelovanje operativnih snaga sustava civilne zaštite, načelnik Stožera Korlaet je i dodijelio zahvalnice pripadnicima postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Zagreba i institucijama za njihov osobit doprinos tijekom suzbijanja epidemije koronavirusa u Zagrebu.

www.sjever.hr
12.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.