Now Reading:
Nakon danas Stričak je najmoćniji HDZ-ovac na sjeveru Hrvatske
Full Article 3 minutes read

Nakon danas Stričak je najmoćniji HDZ-ovac na sjeveru Hrvatske

Župan Varaždinske županije i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak u subotu je vrlo vjerojatno postao najmoćniji HDZ-ovac na sjeveru Hrvatske. Naime, na 19. Općem saboru HDZ-a Stričak je izabran u Predsjedništvo stranke.

Riječ je o važnom operativno – političkom tijelu koje se sastoji od deset članova, a raspravlja i odlučuje o aktualnim političkim pitanjima, predlaže Nacionalnom odboru izborni program i strategiju stranke, nadzire rad članova stranke u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti i usvaja godišnji program rada s financijskim planom poslovanja.

Osim toga članovi Predsjedništva daju suglasnost za pokretanje stegovnog postupka protiv članova središnjih tijela te državnih dužnosnika iz redova HDZ-a na prijedlog predsjednika stranke imenuju pomoćnike glavnog tajnika, glasnogovornika, tajnike za pojedine grupe poslova, odbore i povjerenstva.

Uz Stričaka za članove Predsjedništva izabrani su Krešimir Ačkar, Igor Andrović, Blaženko Boban, Ivan Celjak, Šime Erlić, Antonija Jozić, Marko Marušić, Nina Obuljen Koržinek i Ernest Petry.

Osim Predsjedništva, birao se i Nacionalni odbor, a iz Varaždinske županije izabrani su Goran Kaniški, Nenad Horvatić i Josip Križanić.

Kako je naglasio Stričak, županijski HDZ je 20 godina čekao na mjesto župana, a prošle godine napokon postigli sjajan i povijesni rezultat.

Sve je mjerljivo pa i rad u politici, a uvijek i svugdje prevagu čine ljudi. A prevagu u hrvatskoj politici čini naš stranački vrh na čelu s predsjednikom Plenkovićem – rekao je Stričak osvrnuvši se i na sve izazove koje su nas pogodili u proteklom razdoblju, no bez obzira na njih društvo je funkcioniralo normalno.

Kako kaže, i u budućnosti je puno izazova zbog čega je potrebno uvježbati i unaprijediti snage domovinske sigurnosti.

-Bez sigurnosti nema razvoja gospodarstva niti društva u cjelini – kazao je Stričak.

Ti izazovi su klimatske promjene, digitalno društvo i ljubav.

-Bitno je da pratimo tehnološki razvoj svijeta. Upravo zbog toga u sklopu srednjih škola formirali smo centre izvrsnosti. Učenici iz Varaždinske županije gdje se pojave na svjetskim natjecanjima osvajaju medalje. Međutim, potreban je dodatni iskorak, da u sklopu FOI-ja izgradimo kampus, a u sklopu Sveučilišta Sjever STEM centar – poručio je Stričak pozvavši stranačko vodstvo i državni vrh da realiziraju ova dva bitna projekta.

-Treći izazov je izazov zvan ljubav. Bez obzira na digitalno doba i da ono što nisu društvene mreže zabilježile nije se dogodili, stisak ruke, topli pogled, zagrljaj nikad ništa neće zamijeniti. Stoga je potrebno u naše najmlađe ugraditi ljubav prema svom kraju i sugrađanima, da znaju cijeniti uspjeh svih, a isto taku žrtvu hrvatskih branitelja – dodao je Stričak.

Osvrnuo se i na činjenicu da su Varaždinci na ratištima od Vukovara do Dubrovnika dali veliki doprinos na što su ponosni.

Foto: FB HDZ
tklopotan / www.sjever.hr
11.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.