Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Plac, kava, šetnja, roštiljanje? Danas može jer prognoza za subotu uopće nije loša!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Plac, kava, šetnja, roštiljanje? Danas može jer prognoza za subotu uopće nije loša!

Subotnji odlazak na plac, na kavu, u šetnju prirodom, roštiljanje – sve to volimo, a sve ćemo to i moći ako prognostičari nisu pogriješili i ako se njihova prognoza za danas ostvari.

Zaslužili smo nakon onako kišnih dana odmor od padalina i uživanciju u lijepom vremenu pa ćemo to, vjerujemo, svi moći dobro iskoristiti.

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će biti pretežno sunčano. Uglavnom u gorju u prvom dijelu dana mjestimice umjerena naoblaka, a uz jači razvoj oblaka poslijepodne na istoku lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Puhat će umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita u prvom dijelu dana olujna, te sjeverni vjetar, poslijepodne prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 18 i 22 °C. Najviša dnevna od 25 do 30 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će biti povoljne u većem dijelu zemlje, osobito u drugom dijelu dana. Nakon nekoliko prošlih dana ljudi će osjetiti poboljšanje općeg stanja. Imat će bolji san i noćni odmor na većem dijelu Hrvatske, te dobru koncentraciju danju. Ipak, najosjetljivijima će mjestimično na Jadranu noći biti pretople za dobar san.

Zbog više sunčanog vremena i raspoloženje će se ljudima poboljšati. Temperatura zraka neće previše porasti danju, pa će toplinski osjet biti maksimalno u granicama ugodnog ili toplog. Preporuča se zaštita od UV zračenja, osobito na Jadranu.

www.sjever.hr/DHMZ
11.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.