Now Reading:
Zabočki srednjoškolci trijumfirali na međunarodnom natjecanju u Bratislavi – Kući se vratili s tri zlata i jednom broncom
Full Article 2 minutes read

Zabočki srednjoškolci trijumfirali na međunarodnom natjecanju u Bratislavi – Kući se vratili s tri zlata i jednom broncom

U Zagorje odlaze četiri međunarodne nagrade koje su učenici Srednje škole Zabok – Centra kompetentnosti osvojili na međunarodnom natjecanju u Bratislavi.

Učenici Srednje škole Zabok tako su osvojili četiri nagradetri prva i jedno treće mjesto – u snažnoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju srednjih škola. Niz međunarodnih natjecanja na kojima su školske godine 2021./2022. bili učenici Srednje škole Zabok, zaključilo je međunarodno natjecanje u Bratislavi koje se od ponedjeljka do petka održalo po 16. put.

Dva prva mjesta osvojile su učenice Monika Leljak i Marija Jug koje su pobijedile u disciplinama postavljanje i dekoriranje svečanog stola za šest osoba te posluživanje svečanog menija od četiri slijeda jela za šest osoba. Prvo mjesto u disciplini flambiranje slatkih jela za dvije osobe pripalo je Marti Srečić, a zajedno s kolegom Davidom Matešićem osvojila je i treće mjesto u disciplini pripremanje i prigotovljavanje svečanog menija za šest osoba.

Prateći temu natjecanja, povratak tradiciji, učenici trećeg razreda smjera turističko-hotelijerski komercijalist su u suradnji s mentorima osmislili i pripremili meni u četiri slijeda koji je uključivao specijalitete poput šunke s hrenom i dimljenim vrhnjem, krem juhe od bijele ribe, pečenja sa slanina i kašoto te njoka sa šljivama. Dekoriranje svečanog stola također je pratilo zadanu temu.

Vrhunskim rezultatima zasigurno su doprinijeli i mentori, nastavnici Srednje škole Zabok, Ivan Petek i Tomislav Vranić, i cijeli tim nastavnika.

Kontinuirani rezultati i međunarodne nagrade potvrda su kvalitetnog pristupa obrazovanju Srednje škole Zabok i CUT Zabok te cjelokupne lokalne zajednice i svih uključenih u projektu ReCeZa – Regionalni centar Zabok financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda.

www.sjever.hr
11.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.