Now Reading:
FOTO I VIDEO: Strašno nevrijeme pogodilo Zagorje – u Kumrovcu čekaju ralicu da razgrne tuču, nastradali i Klanjec, Zagorska Sela, Tuhelj, Oroslavje…
Full Article 2 minutes read

FOTO I VIDEO: Strašno nevrijeme pogodilo Zagorje – u Kumrovcu čekaju ralicu da razgrne tuču, nastradali i Klanjec, Zagorska Sela, Tuhelj, Oroslavje…

Večeras je strašno nevrijeme pogodilo Zagorje, točnije područja grada Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska Sela. Snažna tuča uzrokovala je veliku štetu na usjevima i u vinogradima, a kako smo doznali u županijskom centru 112 u Zagorskim Selima padala je tuča veličine od lješnjaka do oraha.

Uslijed jakog nevremena padali su crijepovi, poplavljeni su podrumi, a u Stubičkim Toplicama jak vjetar iščupao je stablo zbog čega su mještani trenutno bez struje.

Loše je prošlo i Oroslavje, a gradonačelnik Viktor Šimunić koji trenutno obilazi teren, kazao nam je kako je jaka tuča padala 10-tak minuta, a poljoprivrednici s kojima se čuo rekli su mu kako su im svi veći usjevi uništeni.

-Grad je bio bijeli – rekao nam je Šimunić.

Nanosi tuče u Kumrovcu su i do nevjerojatnih 70 centimetara, a načelnik Robert Šplajt rekao nam je kako je stanje katastrofalno.

-Gore ne može biti. Još uvijek imamo tuče na cesti. U nekim mjestima i do 10 cm. Čekamo ralicu da to razgrne. Na cestama je kolaps, automobili stoje, kao da smo u nekom snijegu, a ne u 6. mjesecu. Mislim da na poljoprivredu, vinograde i ratarstvo možemo zaboraviti i da je tuča uspjela sve uništiti – kazao nam je Šplajt dodavši kako će se šteta tek zbrajati.

Na terenu su trenutno i vatrogasci koji zbog ogromne količine vode na cesti nastoje spasiti javne i privatne zgrade.

Šteta od jakog nevremena zbraja se i u Klanjcu, a kako je poručio gradonačelnik Zlatko Brlek tuča veličine od lješnjaka do oraha padala je punih pet minuta.

Šteta na usjevima i vinogradima je sigurno 100-postotna i jednostavno nemam riječi kojima bi ovo opisao. Sada je već mrak, a prave razmjere štete vidjet ćemo sutra ujutro – kazao je Brlek dodavši kako su najvjerojatnije stradali i automobili, a ima i dojava o poplavljenim podrumima.

Na fotografijama su Kumrovec, Klanjec, Zagorska Sela, Družilovec i Oroslavje.

Foto: Policija zaustavlja Krapinsko-zagorska
tklopotan / www.sjever.hr
02.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.