Now Reading:
Kolar poziva ministra Butkovića na sastanak: Projektne dokumentacije za brzu cestu Zlatar Bistrica – Marija Bistrica čekamo 2,5 godine, a na državnoj cesti prema Klanjcu jednom trakom vozi se već 5 – 6 godina!
Full Article 2 minutes read

Kolar poziva ministra Butkovića na sastanak: Projektne dokumentacije za brzu cestu Zlatar Bistrica – Marija Bistrica čekamo 2,5 godine, a na državnoj cesti prema Klanjcu jednom trakom vozi se već 5 – 6 godina!

U današnjem obilasku radova vrijednih 571 tisuću kuna na županijskoj cesti Ž2165 Bedekovčina – Orehovica, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar osvrnuo se i na nekoliko državnih cesta o kojima želi razgovarati s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te da mu je uputio 6,7 požurnica za nekoliko dionica koje stoje. Ali, do sastanka nikako da dođe.

-Zadnji puta na sastanku negdje prošle godine u 9. mjesecu smo imali dogovor da ćemo se naći u sljedećih mjesec dana. Ja se samo nadam da ministar Butković neće čekati sljedeće izbore. Sljedećih godinu, dvije nemamo nikakvih izbora, a on inače kontinuirano posjećuje Krapinsko-zagorsku županiju za vrijeme izbora. Pa eto, ja ga i ovim putem pozivam da dođe u službeni posjet i da objektivno raspravljamo o problemima koje imamo – izjavio je župan Kolar.

Podsjetio je i na dogovor oko pripreme projektne dokumentacije i ishođenje dozvole za brzu cestu na dionici od Zlatar Bistrice do Marije Bistrice za vrijeme izvođenja radova na dionici od Bedekovčine do Zlatar Bistrice.

-Nažalost, prošlo je 2,5 godine otkad je ova dionica u funkciji, a nekog većeg pomaka nema. Navodno da se sad revidira projekt, pa to objektivno znači da ako na jesen raspišemo natječaj da opet do proljeća sljedeće godine nema nikakvih šansi da započnu radovi. Da budemo jasni, radi se o 6 kilometara ceste – spomenuo je Kolar dodavši kako je na dionici D205 iz smjera Tuheljskih Toplica prema Sv. Križu penjući se prema Klanjcu aktivno klizište zbog kojeg se na jednom dijelu vozi jednom trakom već 5,6 godina.

I nikako, i nikako, i nikako. I sad konačno kad se natječaj raspisao i kad je izabran izvođač radova, a prošlo je već preko 3 mjeseca, ugovor i dalje nije potpisan. Neću govoriti koliko nam stoji dionica od Kumrovca do Zagorskih Sela – dodao je Kolar ističući kako postoji još nekoliko dionica državnih cesta o kojima silno želi razgovarati sa ministrom Butkovićem, ali taj sastanak nikako da se dogodi.

abrkic/sjever.hr
01.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.