Now Reading:
Lete li cijene grijanja u Varaždinu u nebo???
Full Article 2 minutes read

Lete li cijene grijanja u Varaždinu u nebo???

Sjećate li se Vjerana Radelića, nekada prvog čovjeka varaždinskog SDP-a i zamjenika gradonačelnika? Nakon što je do 2017. bio zamjenik, gubi mu se svaki trag u političkom životu Varaždina.

No ovih je dana upravo on na javnom FB profilu “Varaždinsko smeće – Građanska inicijativa” aktualizirao cijenu grijanja preko varaždinske gradske tvrtke Vartop, za koju on osobno tvrdi da je narasla za više od 100 posto. Njegovi istup na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

-Jedna aktualna tema i pitanje. Gradska tvrtka Vartop je građanima poslala račune za grijanje za travanj. U tim računima je izraženo poskupljenje utrošene energije za više od 100 posto !! Cijena kWh je povišena sa 0,376 na 0,8 !! Zašto su građani čije zgrade još uvijek koriste kotlovnice građani drugog reda je kupuju grijanje kao firma ??? Izgleda da se nitko ne pita kako će građani u zimi plaćati račune za grijanje od 2.000 kn za stan od 55 kvadratnih metara – objava je Radelića.

Nije puno vremena prošlo, a stigle su reakcije članova grupe. Tako jedan od članova navodi kako je njegova zgrada u potpunosti sada na etažnom grijanju i kako su računi sada puno manji.

-Mi smo u „papagajki” sad friško prešli na etažno… računi za plin su nam bili oko 450/500 kn (60 kvadrata stan, 3 odraslih i 4 djece), dok prije na kotlovnicu (usporedbe radi) nam je u ljeto samo topla voda bila oko 550 kn. po zimi smo se smrzavali jer smo šparali pa su svejedno računi bili preko 1000 kn – objava je korisnika.

No neki tek prelaze na etažno grijanje i pri tome nailaze na probleme:

-Mi u B. Radića smo teški idioti. Pet godina nas većina nagovara par “pametnjakovića” da se maknemo od te pljačke po imenu Vartop. Sad smo za travanj dobili račun od 1100kn za dvosobni stan.. a toliko smo plaćali kroz zimu. Samo priprema tople vode je skočila sa 90kn na 270kn.. znači sljedeće zime budu računi po 3000kn – jedan je od komentara.

s.kalajdžija/www.sjever.hr
31.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.