Now Reading:
13 zagorskih škola opremljeno novim modernim golovima – Kolar: “Sigurnost djece nema cijenu ni alternativu”
Full Article 2 minutes read

13 zagorskih škola opremljeno novim modernim golovima – Kolar: “Sigurnost djece nema cijenu ni alternativu”

Krapinsko – zagorska županija među vodećim je županijama prema sredstvima koje ulaže u školstvo odnosno obrazovanje. Da je školstvo jedan od prioriteta Krapinsko – zagorske županije pokazuje i činjenica kako se u prethodne četiri godine iz županijskog proračuna za školstvo izdvaja između 46 i 50 posto sredstava.

Izuzetno se velika pažnja pridaje i sportskoj aktivnosti školske djece, pa tako Županija svake godine iz proračuna izdvaja 200 tisuća kuna za županijski Školski sportski savez. Dijelom tih sredstava nedavno su svim osnovnim i srednjim školama Krapinsko – zagorske županije dodijeljene lopte za razne sportove te je napomenuto kako će svim školama koje će sudjelovati na natjecanjima, Županija osigurati i sportske dresove.

Isto tako, u 13 zagorskih škola ove su godine promijenjeni stari golovi te su nabavljeni novi moderni golovi koji su, kako je objasnio sam krapinsko – zagorski župan Željko Kolar obloženi zaštitnom komponentom koja štiti djecu od težih ozljeda.

– Ti su golovi 2 ili 2,5 puta skuplji od običnih golova, a riječ je o posve novoj tehnici. Naravno, sigurnost djece nema cijenu i nema alternativu tako da nam je cilj da takve golove nabavimo za sve škole u županiji, odnosno da promijenimo sve golove na svim školskim igralištima osnovnih i područnih škola i da tako dodatno poradimo na sigurnosti djece koja obavljaju nastavu na našim igralištima i u izvannastavnim aktivnostima – rekao je župan Kolar.

www.sjever.hr
15.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.