Now Reading:
Uzbudljiv nogometni dan u Knegincu: NK Zagorec povodom velikih 75 godina kluba ugostio momčad zagrebačkog Dinama
Full Article 2 minutes read

Uzbudljiv nogometni dan u Knegincu: NK Zagorec povodom velikih 75 godina kluba ugostio momčad zagrebačkog Dinama

Povodom obilježavanja 75 godina od odigravanja prve nogometne utakmice u Donjem Knegincu veterani Nogometnog kluba Zagorac u četvrtak su ugostili veterane GNK Dinamo iz Zagreba.

Lijepo vrijeme izmamilo je više od 300 sumještana i navijača koji su mogli pogledati utakmicu ovih dviju veteranskih ekipa. Uvertiru u festival nogometa najprije su otvorili pioniri U13 sastava između NK Dubravke-Zagorac i NK Varaždin.

Vrijedan jubilej bio je prilika za posjet predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića i predsjednika Županijskog nogometnog saveza Nenada Horvatića koji su predsjedniku NK Zagorac Ivanu Nemečeku uručili plaketu i deset lopti. Marijan Kustić se ujedno zahvalio i načelniku Općine Gornji Kneginec Goranu Kaniškom na brizi za razvoj nogometa i ulaganju u nove prostorije kluba. Prostorije i igralište pred početak veteranske utakmice blagoslovio je kneginečki župnik Tihomir Kosec.

Za veterane GNK Dinamo nastupili su Damir Martinčević, Ivica Antolić, Marijo Čorić, Stjepan Žinić, Dalibor Poldrugač, Krešimir Marušić, Saša Mikočević, Ivan Vukoja, Boris Vori, Domagoj Abranović i Hrvoje Štrok predvođeni trenerom Dragom Vabecom.

Za veterane NK Zagorac nastupili su Kruno Sokol, Robert Rauš, Tomislav Nađ, Željko Crnčević, Kruno Belavić, Neno Blaži, Renato Levatić, Nikola Špicer, Marko Blaži, Dražen Tkalec, Ivica Nemeček, Tomislav Grabar, Vedran Magić, Dubravko Tkalec, Danijel Grabar, Dejan Habek, Dragutin Pofuk, Mirko Češljaš, Mihael Čavlek i Božo Čavlek uz trenera Roberta Benčića.

Uzbudljiva utakmica završila je 9:2 za gostujuću momčad. Četiri gola za zagrebački sastav postigao je Abramović, tri je dao Vori, a dva Čorić. Za kneginečki sastav u strijelce su se upisali Magić i Špicer.

Po završetku utakmice uslijedilo je veliko slavlje uz domaće specijalitete i živu glazbu koje je trajalo do kasnih jutarnjih sati.

www.sjever.hr / kneginec.hr
13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.