Now Reading:
Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije organizirao promociju knjige (P)ostani zdrav Brune Šimleše
Full Article 5 minutes read

Poduzetnički klub žena Krapinsko-zagorske županije organizirao promociju knjige (P)ostani zdrav Brune Šimleše

U organizaciji Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorske županije u četvrtak je u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini održana promocija knjige Brune Šimleše (P)ostati zdrav. Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Bogata primjerima iz stvarnog života, kao i nalazima brojnih znanstvenih istraživanja, knjiga želi kreirati most između znanosti i duhovnosti. Naravno, ne trebamo se odreći blagodati klasične medicine kako bismo uživali benefite holističkog pristupa, već ih kombinirati kako bismo povećali šanse za izlječenje i očuvali naše zdravlje. Autor poručuje da su naši srce i um izvanredna tvornica lijekova!.

Predsjednica Poduzetničkog kluba žena Krapinsko-zagorska županije Snježana Leljak istaknula je kako je ovo bila prilika da se Poduzetnički klub žena pojavi u javnosti s obzirom da do sada nije bilo moguće zbog pandemije koronavirusa.

-Naša inicijativa prema gospodinu Šimleši krenula je prilikom dogovora da bude moderator na jednom panelu na nadolazećoj konferenciji “Žena i poduzetništvo” koja će se održati u lipnju. Kako je Bruno spriječen u lipnju, a rekao je kako još nije imao promociju svoje knjige u Krapini, odlučili smo organizirati jedan ovakav događaj – rekla je Snježana i dodala kako joj je drago što je na promociju knjige došlo 30-ak žena.

Autor knjige Bruno Šimleša kazao je kako mu je ovo prvi puta da je u Krapini kao pisac.

-Ova knjiga, u ovih pola godine koliko je vani, stvarno izaziva jako puno pozitivnih reakcija, što mi je jako drago, jer ako može barem jedan postotak dati više šanse nekome da postane ili ostane zdrav moja misija je ispunjena – istaknuo je Šimleša.

Šimleša je uz nastavak promocije knjige rekao kako s promocijom nastavlja i izvan Hrvatske te kako tijekom travnja i svibnja ima blizu 60 promocija.

-To je dosta intenzivan ritam, kojeg obožavam, jer konačno nakon dvije godine možemo se normalno okupljati i to me zapravo odmara – dodao je Bruno.

Knjiga (P)ostati zdrav pisana je tijekom pandemije koronavirusa, a još jednu knjigu počinje pisati na jesen kojoj će tematika, također, biti zdravlje, ali i duhovne ideje o zdravlju.

Tijekom promocije knjige Bruno je govorio kako bi svatko od nas trebao uzeti vrijeme za sebe kako bi bio zadovoljan i sretan, jer upravo samo onda možemo usrećiti i druge. Na pitanje da li misli da si žene mogu uzeti slobodno vrijeme za sebe kao i muškarci, Bruno nam je odgovorio kako u odnosima muškaraca i žena po pitanju zdravlja, žene imaju općenito više briga i obveza i kako je u našem društvu uobičajenije da zaposlena žena radi više stvari brinući oko djece i kućanstva.

Nema više nikakvog razloga da zaposlena žena radi 80 posto stvari oko kuće i djece. U idealnom životnom scenariju ponekad bi muškarci trebali biti na prvom mjestu, a ponekad na sedmom mjestu i u redu je brinuti se više za svoju djecu za prijatelje i za neke humanitarne aktivnosti, ali nije u redu da se samo brinemo za druge ili da se samo brinemo za sebe. Ako se samo brinemo za sebe onda je to dosta izoliran život i nemamo povezanosti s drugim ljudima, ali isto tako ako se stalno brinemo za druge, čemu žene jesu sklonije od nas muškaraca, onda sebe stavljamo na zadnje mjesto i to je problem – odgovorio je Šimleša.

Nadamo se da će se ovakva događanja Poduzetnički kluba žena Krapinsko-zagorske županije organizirati i dalje i u drugim gradovima, a prvi događaj nakon ovoga je Konferencija “Žene i poduzetništvo” koja će se održati 6. lipnja ove godine. Prijave na konferenciju su u tijeku, a ulaz je za sve besplatan.

msopek/sjever.hr 13.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.