Now Reading:
USKORO 8. GOSPODARSKI SAJAM U VARAŽDINU Više od 120 izlagača, bogat program i nekoliko atraktivnih novosti – prvi put ima međunarodni karakter
Full Article 4 minutes read

USKORO 8. GOSPODARSKI SAJAM U VARAŽDINU Više od 120 izlagača, bogat program i nekoliko atraktivnih novosti – prvi put ima međunarodni karakter

Mnogi svake godine s nestrpljenjem očekuju Gospodarski sajam u Varaždinu, manifestaciju koja nije posustajala i nije otkazivana ni tijekom dvije pandemijske godine.

Prilika je to za predstavljanje brojnih općina, gradova, županija, udruženja obrtnika, turističkih zajednica, obrta, tvrtki i OPG-ovaa, te raznih drugih izlagača.

Ovogodišnji 8. GSV na kojem se očekuje više od 120 izlagača održat će se 20. i 21. svibnja 2022. na Kapucinskom trgu u Varaždinu, a uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe nudit će cjelodnevni zabavno glazbeni program te besplatan ulaz za posjetitelje.

Što nas sve očekuje na ovogodišnjem izdanju najavio je u četvrtak organizator GSV-a Nenad Kumrić iz tvrtke Tin marketing koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je unatoč preprekama i izazovima održan kontinuitet Sajma.

-Interes za ovaj sajam je velik, sve veći iz godine u godinu. Ove godine posebno se osjeća ta povećana zainteresiranost, pošto su vjerojatno ljudi željni ovakvih manifestacija – istaknuo je Kumrić.

Kao i ranijih godina, ulaz za posjetitelje bit će besplatan, a prema svemu sudeći, zaista će imati što vidjeti, čuti, doživjeti, uz poneki novitet. Službeno otvorenje sajma predviđeno je za petak točno u podne, glavni pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Grad Varaždin, a glavni partner Varaždinska županija.

-U cjelodnevnom zabavno-glazbenom programu na velikoj otvorenoj pozornici nastupit će plesni klubovi, kulturno-umjetnička društva, Društvo Naša djeca i razni pjevači. Isto tako, po prvi puta svoje predstavljanje najavio je i Grad Ptuj iz susjedne Slovenije. Od izlagača iz naše Varaždinske županije predstavit će se Centar izvrsnosti odnosno Udruga robofreak, a tu je i Međimurska županija s Obrtničkom komorom i nekoliko izlagača. Pridružit će nam se i izlagači iz Krapinsko- zagorske, Vukovarsko-srijemske te Osječko-baranjske županije. Od gradova izdvojit ću Grad Ivanec i Lepoglavu, a od općina Bednju, Visoko, Petrijanec, Konjščinu, Koprivnički Ivanec, Sračinec, Mali Bukovec i Klenovnik – kazao je Kumrić.

Predstavit će se i turističke zajednice te po prvi put i dvije srednje škole iz Varaždina. Na Sajmu će biti i LAG Sjeverozapad, a po prvi put se popratnom programu pridružuje i HZZO koji će tijekom održavanja sajma svima dati mogućnost mjerenja masnoća, šećera u krvi i druge usluge.

-Imat ćemo i humanitarnu akciju u organizaciji sa Zakladom za pomoć djeci Vita na kojoj ćemo podijeliti nekoliko stotina sarmi uz donacije koje će ići Zakladi. Prvi put ove godine pridružuje nam se i varaždinski područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ali i sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i mnogi drugi izlagači. I još jedna novost – prvi put ove godine imamo i zabavni park za djecu – istaknuo je Kumrić.

Inače GSV se otvara u petak u podne, uz zabavni i sportski, ali i stručni program te poslovni susret izlagača, a u popratnom dijelu programa, od 19.30 sati prvog dana sajma održat će se 2. Varaždin fashion night. Od 20 sati je posebna novost sa SRD 315 Sjeverozapad koji će napraviti noćno trčanje ulicama grada, dok kao šećer na kraju u petak nastupa klapa Kampanel.

Uime glavnog pokrovitelja GSV-a, Grada Varaždina, na predstavljanju manifestacije bila je gradska pročelnica za gospodarske djelatnosti Slađana Miočić koja je Sajam ocijenila iznimno važnim događanjem.

-Grad Varaždin je glavni pokrovitelje i tako je to od početka, već niz godina i iznimno nas veseli da ovaj sajam ima svoj kontinuitet i nije bio prekidan ni kroz ovo teško i izazovno vrijeme koje smo prošli svi zajedno. Ovakve su manifestacije jako važne, to je centralno mjesto susreta gospodarstvenika, razmjene iskustava, umrežavanja, mogućnosti plasiranja usluga proizvoda te mjesto gdje će se ponuditi različiti kulturni, glazbeni i sportski sadržaji – izjavila je Miočić.

Dodala je da je riječ o hvalevrijednom događanju koje će Grad Varaždina nastaviti podržavati, uz napomenu da su službe Grada kontinuirano usluzi poduzetnicima, obrtnicima, svim budućim investitorima.

Uime Varaždinske županije, glavnog partnera Sajma, novinarima se obratio Darko Majhen, županijski pročelnik za gospodarstvo i europske poslove.

-Dobro je da nakon ove pandemije iskoristi svaka prilika kako bi se proizvođači mogli predstaviti, a i da pritom nešto i zarade. U ova izazovna vremena za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-ove svaka ovakva manifestacija znači puno, kako za njih, tako i za posjetitelje koji će moći kupiti izvorne, domaće proizvode. Svakako da ova manifestacija upotpunjuje i turističku ponudu grada i županije – naglasio je Majhen, pohvalivši organizatore koji su uložili veliki napor da Gospodarski sajam u Varaždinu postane tradicionalan i privlači iz godine u godinu sve više izlagača i posjetitelja.

a.kučić/sjever.hr
12.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.