Now Reading:
Krivotvorenim dokumentima prevarila banku koja joj je odobrila kredit od 90 000 kuna!
Full Article 2 minutes read

Krivotvorenim dokumentima prevarila banku koja joj je odobrila kredit od 90 000 kuna!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom 53-godišnjakinjom s koprivničkog područja i osumnjičenim 34-godišnjakom sa zagrebačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave. 

Sumnja se da je prvoosumnjičena posredstvom drugoosumnjičenog pribavila i uporabila krivotvorenu potvrdu o visini svoje mirovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i obavijesti banke o mirovinskim i invalidskim primanjima te dovela u zabludu djelatnike banke prilikom podnošenja zahtjeva za odobrenje kredita. 

Također, sumnja se da je drugoosumnjičeni na zahtjev prvoosumnjičene s istom u ožujku 2021. godine sklopio dogovor o usluzi financijske analize prilikom realizacije kredita za što mu je prvoosumnjičena platila uslugu od 12.000 kuna te je istoj ispunio zahtjev za kredit, navodeći lažne podatke o visini mirovinskih primanja prvoosumnjičene te krivotvorio potvrdu o visini mirovine prvoosumnjičene izdane od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i obavijesti banke o mirovinskim i invalidskim primanjima.

Na temelju krivotvorene dokumentacije osumnjičenoj je odobren i isplaćen kredit u visini od 90.000 kuna, a koji joj kredit ne bi bio odobren na osnovu stvarnih podataka o visini njenih mirovinskih primanja.  

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

www.sjever.hr
12.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.