Now Reading:
Zlatne Uršuline zvjezdice na prijemu kod gradonačelnika Bosilja – u njihovom pjevačkom umijeću uskoro će uživati i građani
Full Article 3 minutes read

Zlatne Uršuline zvjezdice na prijemu kod gradonačelnika Bosilja – u njihovom pjevačkom umijeću uskoro će uživati i građani

Zbor Katoličke osnovne škole Svete Uršule „Uršuline zvjezdice” kontinuirano postiže uspjehe, pa su tako na nedavno održanoj 22. Smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije te 65. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, najdugovječnijem natjecanju u Republici Hrvatskoj, osvojile prva mjesta i zlatne plakete na oba natjecanja.

Kako bi im čestitao na uspjehu varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u srijedu ih je ugostio u Gradskoj vijećnici, a „Uršuline zvjezdice” izvele su i nekoliko pjesama.

Bosilj je naglasio da je Grad Varaždin itekako ponosan na ovaj zbor.

-Naše zvjezdice su ove godine osvojile prvo mjesto na županijskom natjecanju, prvo mjesto i zlatnu plaketu na 65. međunarodnoj smotri hrvatske glazbene mladeži i na tome im iskreno čestitam. Trud koji su uložili na čelu s njihovim maestrom Višeslavom Jaklinom koji ih je uvježbavao zaista zaslužuje sve pohvale – rekao je Bosilj.

Istaknuvši kako o njihovoj predanosti i orijentiranosti glazbi najbolje govori i činjenica da je trećina učenika u zboru.

-Nevjerojatna je činjenica da je od njih 195 u katoličkoj osnovnoj školi više od trećine njih članovi zbora i to dovoljno govori o tome koliko je glazba kod njih zastupljena i koliko su oni toj glazbi predani i orijentirani – zaključio je Bosilj.

Uz pedeset članica zbora, prijemu je nazočio i njihov voditelj Višeslav Jaklin koji je poručio kako je za ovakve rezultate potrebno dosta truda.

– Nakon što smo dvije godine ton i osmijehe morali sačuvati prikrivene maskama, konačno smo se ohrabrili i počeli s ozbiljnim probama i to s početkom ove školske godine. Pripremali smo program natjecanja, ali to nije jedino što smo pripremali – rekao je Jaklin najavivši prezentacijski koncert koji će se kroz dva tjedna održati za roditelje i građane.

To će biti, dodao je Jaklin, lijepa suradnja između Glazbene i njihove škole.

Ravnateljica Katoličke osnovne škole, časna sestra Mihaela Ankica Dumbović kazala je kako je u ovaj zbor uloženo puno truda i ljubavi, a nadaju se da će se škola još više proširivati.

-Treba nam još i sportska dvorana ili bar specijalizirana učionica i tu se nadamo pomoći gradonačelnika. Tako će se zaokružiti priča, da ne bude samo naglasak na odgoju i obrazovanju, nego da naši učenici izrastu u prave karakterne ljude na koje ćemo se danas-sutra svi moći osloniti. U školi smo samo tri sestre, a ostalo su sve laici koji se zalažu i daju sebe u odgoj i obrazovanje naših budućih naraštaja – poručila je Dumbović.

tklopotan / www.sjever.hr
11.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.