Now Reading:
Prilika za predstavljanje bogate kulturne i povijesne baštine: Koprivničko-križevačka županija postaje dijelom hrvatske Camino rute
Full Article 2 minutes read

Prilika za predstavljanje bogate kulturne i povijesne baštine: Koprivničko-križevačka županija postaje dijelom hrvatske Camino rute

Koprivničko-križevačka županija uskoro postaje dijelom hrvatske Camino rute koja je dio europske mreže hodočasničkih puteva svetog Jakovca. Na tu je temu u prostorijama Županijske uprave održan sastanak kojem su prisustvovali pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, direktor Turističke zajednice područja Dravski Peski Alen Janći, tajnik Bratovštine svetog Jakova Vedran Pražen, projektna koordinatorica Lovorka Korica, koordinator obilježavanja Camino rute po Podravini Nino Hat te predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić.

Projekt uključuje obnovu srednjovjekovnih hodočasničkih ruta kroz Hrvatsku prema Santiago de Composteli, a jedna od 18 planiranih dionica je i Camino Podravina, koja će, kao zaseban turistički proizvod, dati veliki doprinos razvoju vjerskog turizma na području županije i motivirati posjetitelje na višednevni boravak.

Projekt realizira Bratovština uz potporu županijske Turističke zajednice, koja je dosad osigurala preko 40 tisuća kuna za označavanje rute po Podravini, a u dijelu troškova sudjeluje i Turistička zajednica područja Dravski Peski, dok je pokrovitelj Hrvatski sabor, odnosno predsjednik Gordan Jandroković.

Kao što je pojasnio tajnik Pražen, plan je da se ukupna ruta Camina Podravina sastoji od šest dnevnih dionica prosječne dužine 20-tak kilometara, koje vode od Ferdinandovca do Ludbrega, te vjeruje kako će izazvati veliki interes vjernika i svih onih žele sudjelovati u ovom jedinstvenom doživljaju.

Hodočasnicima je potrebna minimalna infrastruktura, a njihov boravak na ovom području bit će pokretač ponude smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, kao i prilika za predstavljanje bogate kulturne i povijesne baštine kojom se Koprivničko-križevačka županija može pohvaliti.

Županija, županijska Turistička zajednica i Turistička zajednica područja Dravski Peski podržavaju organizaciju i otvorenje rute Camino Podravina koje će se održati 11. lipnja uz svetu misu u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Molvama.

Foto: kckzz.hr
www.sjever.hr / kckzz.hr
11.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.