Now Reading:
Zagreb se odmiče od automobilskog prometa – najavljeno proširenje pješačke zone u centru glavnog grada
Full Article 1 minutes read

Zagreb se odmiče od automobilskog prometa – najavljeno proširenje pješačke zone u centru glavnog grada

U sklopu svog predizbornog programa, zagrebačka gradska uprava kreće u proširenje pješačke zone u centru Zagreba. Naime, kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet odmicanje od autocentričnog grada kakav Zagreb trenutno jest i omogućavanje drugih oblika prometa, prije svega biciklističkog i pješačkog gradskoj je vlasti vrlo bitno.

Prema njegovoj najavi, prva dionica proširenja pješačke zone odnosi se na staru Vlašku, između Draškovićeve i Palmotićeve ulice. S obzirom da je ona „zatrpana” automobilima, Grad to želi promijeniti na način da ju zatvori za automobilski promet i pretvori ju u pješačku zonu.

-Ako to mogu Barcelona ili Ljubljana onda valjda možemo i mi. Grad mora postati dostupniji svima, ne samo automobilu – poručio je Korlaet dodavši kako je jedan od ciljeva zeleniji grad.

Otvorenje je predviđeno 28. svibnja, a na njemu će sudjelovati i djeca koja će zajedno s umjetnicima oslikati ulicu te obrtnici. Naime, s obzirom da je Vlaška poznata kao nekadašnja ulica obrtnika održat će se sajam obrtnika.

tklopotan / www.sjever.hr / FB Grad Zagreb
11.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.