Now Reading:
Varaždinska županija na sajmu u Krapini predstavila svoje zaštićeno varaždinsko zelje i bučino ulje
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija na sajmu u Krapini predstavila svoje zaštićeno varaždinsko zelje i bučino ulje

Varaždinska županija predstavila se svojim izvornim proizvodima na 5. sajmu zaštićenih proizvoda u Krapini – PPP Jurica Cafuk s varaždinskim zeljem i varaždinskim bučinim uljem, PG Vidaček Branko s varaždinskim bučinim uljem te OPG Josip Žmegač s varaždinskim bučinim uljem.

Pročelnik varaždinskog županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek istaknuo je kako se je ovo odličan način promocije domaćih kvalitetnih proizvoda.

-Sretan sam što sam sudionik vremena gdje baštinimo, slavimo jednu tradiciju koja par stotina godina postoji na ovim prostorima i manifestira se u obliku tradicionalnih proizvoda. Iza svakog tog proizvoda skriva se život i tradicija određene regije. Ovdje su izloženi proizvodi i čitave Hrvatske, ali veseli me da mi prednjačimo ispred Varaždinske županije. Imamo ovdje tri proizvođača, s varaždinskim bučinim uljem i varaždinskim zeljem, a promocije ovakvih proizvoda nikad dovoljno – rekao je Vincek te izrazio zadovoljstvo što su uz Ministarstvo poljoprivredi uključene i druge institucije i društva.

– Nešto slično je bio prije tri godine u Varaždinskoj županiji, kada smo u suradnji s Istarskom županijom organizirali manifestaciju. Pozivamo ljude da iskoriste takve prilike i kupe domaće zaštićene proizvode – kazao je Vincek.

U Krapini je s varaždinskim zeljem koje ima i oznaku izvornosti Europske unije stigla Marija Cafuk, čuvarica sjemena varaždinskog zelja.

– Ovakvi sajmovi jako su dobri za nas poljoprivredne proizvođače. Tu steknemo nove kupce. Svatko tko bude probao ovu glavicu našeg varaždinskog zelja sigurno bude prenio nekome drugome i na taj način mi širimo prodaju naših proizvoda. Također, ljudi vide da taj zaštićeni proizvod, to varaždinsko zelje stvarno je varaždinsko zelje, da ima obilježja, tanki list, plosnatu glavicu, žutu boju i da iz te jedne glavice možete napraviti do 30 sarmi – izjavila je Cafuk.

abrkic/sjever.hr
07.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.