Now Reading:
Dvije povijesne postrojbe njeguju dobru suradnju: na obilježavanju Dana Međimurske županije sudjelovali i varaždinski Husari
Full Article 1 minutes read

Dvije povijesne postrojbe njeguju dobru suradnju: na obilježavanju Dana Međimurske županije sudjelovali i varaždinski Husari

Susretom i mimohodom povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske, ali i Republike Mađarske u subotu je nastavljeno obilježavanje Dana Međimurske županije.

Varaždinsku županiju predstavljali su pripadnici Husarske garde koji su sa ostalim pripadnicima povijesnih postrojbi prodefilirali ulicama Grada Čakovca, postrojili se na Trgu Republike, a samom postrojavanju je prethodilo svečano misno slavlje u Crkvi sv. Nikole biskupa koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Domaćin ovog susreta je bila Zrinska garda iz Čakovca, a zapovjednici svih postrojbi odali su počast hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod staklenog spomenika u čakovečkom gradskom parku.

Predsjednik Husarske garde Mirko Kramberger je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u obilježavanju Dana Međimurske županije naznačivši pritom kako Husarska garda njeguje dobre odnose sa Zrinskom gardom.

– Zrinska garda uvijek pošalje svoje predstavnike na dan Varaždinske županije i to treba poštivati. Veselimo se daljnjoj suradnji jer prostora i mogućnosti za to ima – rekao je predsjednik Husarske garde dok je zapovjednik Mihael Negovec istaknuo kako će uskoro i građani Varaždina te okolice opet moći vidjeti pripadnike Husarske garde na konjima obzirom da se priprema bogato i atraktivno obilježavanje 250 godina izgradnje Županijske palače.

www.sjever.hr
01.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.