Now Reading:
Varaždinci pokazali veliko srce – Humanitarna akcija Zaklade Vita ispunila atrij Županijske palače
Full Article 2 minutes read

Varaždinci pokazali veliko srce – Humanitarna akcija Zaklade Vita ispunila atrij Županijske palače

U atriju Županijske palače u subotu je održana humanitarna akcija Zaklade Vita, čiji je osnivač Varaždinska županija, a koja osigurava pomoć roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti.

Akciju je podržala i Varaždinska županija te je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec tom prilikom zahvalila svima koji su se okupili i podržali humanitarnu akciju.

– Organizacija ima plemenit cilj, a to je dobrobit naše djece, stoga zahvaljujem svima koji su se odazvali i ovime još jednom pokazali svoje veliko srce. Svi znamo da kod postavljanja dijagnoze to predstavlja ogroman udarac za obitelj, u emotivnom i financijskom smislu, a mi smo kao zajednica dužni pomoći koliko možemo da im olakšamo te teške trenutke – rekla je zamjenica župana dodavši kako vjeruje da će se upravo organizacijom ovakvih humanitarnih akcija barem malo olakšati i pomoći djeci i njihovim roditeljima.

Posjetitelji su imali priliku uživati u glazbenim izvedbama zbora umirovljenika “Prigorčica” iz Bisaga te u najboljoj sarmi koju je donirala Marija Cafuk, a okupljenima podijelila upraviteljica Zaklade Jadranka Bahlen sa suradnicima.

– Nadamo se da ćemo na ovaj način prikupiti što više sredstava za pomoć našoj djeci jer smo osjetili potrebu da je sve više onih kojima trebaju financijska sredstva u njihovom liječenju, bilo za kupnju lijekova, ortopedskih pomagala ili vožnje na terapije i liječenje. S obzirom da nam za sve to nisu dovoljna županijska sredstva u iznosu od 30 tisuća kuna, na taj ćemo način svakih par mjeseci pokušati skupiti dodatni novac. Apeliramo na naše sugrađane da dođu i pomognu nam u sufinanciranju zaklade kako bi pomogli što više djece u našoj županiji – poručila je upraviteljica Bahlen dodavši kako je jako zadovoljna odazivom.

– Okupio se velik broj ljudi i nadam se da ćemo prikupiti dovoljno sredstava da pomognemo desetak djece na sljedećem upravnom vijeću Zaklade Vita – zaključila je Bahlen.

jm/www.sjever.hr
30.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.