Now Reading:
Uređenje vrtova u odgojno-obrazovnim ustanovama Krapinsko-zagorske županije tema motivacijskog skupa održanog u Krapini
Full Article 2 minutes read

Uređenje vrtova u odgojno-obrazovnim ustanovama Krapinsko-zagorske županije tema motivacijskog skupa održanog u Krapini

U sklopu provedbe projekta “Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj” koji se provodi već 28 godina u organizaciji Hrvatske radio televizije, u Maloj dvorani POU Krapina u srijedu je održan motivacijski stručni skup “Uređenje vrtova u odgojno-obrazovnim ustanovama Krapinsko-zagorske županije“.

Prošle je godine pobjedu u kategoriji “Najljepši dječji vrtić u RH u 2021. godini” odnio Dječji vrtić Sunčica, što je bio je povod za dolazak u Krapinu, a voditeljica vrta Jasna Čiček Vorih djelatnice i djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova iz cijele KZŽ upoznala je s počecima i nastankom ovog predivnog tradicijskog vrta.

Stručni skup organiziran je uz potporu Grada Krapine i Krapinsko-zagorske županije, a pozdravne riječi dobrodošlice uputila je potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Krapine Željkica Smrekar koja nije mogla sakriti oduševljenje ovim projektom.

Naglasila je kako su Zagorci, a posebno Krapinčani ponosni na prošlogodišnji veliki uspjeh Dječjeg vrtića Sunčica iz Krapine koji je osvojio nagradu za najljepši dječji vrtić u ekološko-obrazovnom projektu „Najljepši školski vrtovi“. A i OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Krapine se prvi puta prijavila na projekt sa svojim vrtom ljekovitog bilja. Veliki trud djece, odgajatelja, učitelja i roditelja rezultirao je izvrsnim rezultatima.

Smrekar je kazala da je održavanje ovog motivacijskog stručnog skupa vrlo značajno jer prezentira i promovira sam projekt „Najljepši školski vrtovi“ potencijalnim novim budućim sudionicima, educira ih i motivira vrtiće i škole da se i oni uključe u projekt.

Vjeruje da će 2022. godine bi još više sudionika iz Krapine i iz cijele KZŽ, a s obzirom na izvrsne rezultate prošle godine, da će Zagorci i ove godine pobijediti konkurenciju i pokazati kako izvrsno podučavaju djecu o očuvanju i zaštiti okoliša te kako sačuvati tradicionalni uzgoj zavičajnih biljaka.

Ispred Krapinsko-zagorske županije skup je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

www.sjever.hr
27.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.