Now Reading:
VOLONTERI PENZIONERI Još jedna uspješna infromatička radionica u nizu – koprivnički umirovljenici educirali se o streaming servisima
Full Article 2 minutes read

VOLONTERI PENZIONERI Još jedna uspješna infromatička radionica u nizu – koprivnički umirovljenici educirali se o streaming servisima

Kako gledati neku TV emisiju u vrijeme i na mjestu koje sami izaberemo, bila je tema informatičke radionice koju je u našem Klubu “Volonter penzioner” u petak, 22. travnja 2022. godine vodila prof. Jelena Štimac. Okupljenim umirovljenicima je objasnila što su streaming servisi, pobrojala najpoznatije te pojasnila besplatne hrvatske servise dostupne online – HRTi, RTL play i Nova TV.

Nakon uvodnog dijela umirovljenici su imali prilike isprobati kako funkcionira televizija putem interneta. Na informatičkoj radionici su i ovaj put bili volonteri srednjoškolci, koji su im pomagali oko svih problema i pitanja vezanih uz rad pametnih telefona, tableta, laptopa i računala.

Informatička radionica jedan je od brojnih i raznovrsnih programa koje GDCK Koprivnica organizira u sklopu projekta “Volonter penzioner”. Cilj projekta je aktivno starenje i cjeloživotno učenje, a svi programi su besplatni. Za učlanjenje treba donijeti osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Klub umirovljenika otvoren je radnim danom od 10 do 12 sati. Za dodatne informacije nazovite 091-260-0066.

Projekt “Volonter penzioner” je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

sjever.hr/hck-koprivnica.hr
25.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.