Now Reading:
Hercegovački poduzetnik spašava Varteks? Babić: Očekujemo da će kompaniju snažno pogurati naprijed
Full Article 2 minutes read

Hercegovački poduzetnik spašava Varteks? Babić: Očekujemo da će kompaniju snažno pogurati naprijed

Kako piše Suzana Varošanec, novinarka portala Poslovni dnevnik, Stjepan Čajić koji u varaždinskom tekstilcu drži 14,5 posto dionica pristupit će dugu tvrtke Varteks.

Nije tajna da je pandemija dovela cijelu tekstilnu industriju u velike probleme, pa tako i Varteks koji je pretrpio značajne udarce, no trenutno novu perspektivu dodatno nagovještaju informacije o zanimljivoj “operaciji” u pravnoj formuli pristupanja dugu Varteksa od strane njihovog drugog po veličini dioničara.

Kao primjer aktivnog uključivanja vlasnika, Varteks postaje atraktivan i za druge tvrtke u sličnoj situaciji, ako njihovi vlasnici, svojim financijskim angažmanom, žele poboljšati poziciju tvrtke.

Naime, najnovijom Varteksovom javno dostupnom informacijom potvrđuje se da je sklopljen Ugovor o uvjetima pristupa i podmirenja duga, što u središte pozornosti dovodi njihovog velikog dioničara Stjepana Čajića s adresom u zapadnohercegovačkoj županiji u općini Grude.

Zanimljiva je informacija da je bruto dobit Čajićeve tvrtke Stype CS lani porasla 203 posto, odnosno na 1,1 milijun kuna.

Uprava Varteksa je putem Zagrebačke burze priopćila tek da je 21. travnja sklopljen Ugovor o uvjetima pristupa i podmirenja duga dužnika s dioničarom Stjepanom Čajićem, a predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić iza Poslvni.hr je istaknuo da će pristupanje dugu i podmirenje za Varteks imati dobar učinak.

-Očekujemo da će kompaniju snažno pogurati naprijed – kazao je Babić.

Čajić se nakon Nenada Bakića, koji je najveći pojedinačni dioničar (38,14 posto), svrstava u sam vrh, ali po svemu sudeći kompanija bi njegovim uključivanjem trebala “lakše disati”: to znači dobiti i povoljnije uvjete otplate duga, a u operativnom poslovanju steći će uvjete za novo kreditno zaduženje.

www.sjever.hr/poslovni.hr
25.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.