Now Reading:
Za čišći okoliš i ljepšu prirodu: vrijedni Kneginčani zasukali rukave i krenuli u akciju
Full Article 2 minutes read

Za čišći okoliš i ljepšu prirodu: vrijedni Kneginčani zasukali rukave i krenuli u akciju

Povodom Dana planeta Zemlje, u Općini Gornji Kneginec u subotu je organizirana velika akcija čišćenja šuma.

Mnogi su se odazvali pozivu iz Općine, dobro se opremili i prionuli poslu, a imalo se što čistiti jer neki građani zaboravljaju koliko je važno brinuti o prirodi i okolišu, sačuvati ih zdravim i čistim.

-Općina Kneginec kontinuirano tijekom godine čisti divlja odlagališta putem komunalnog poduzeća Knekom, a danas povodom Dana planeta Zemlje imamo akciju u koju su se uključila dobrovoljna vatrogasna društva s područja općine, članovi UDVDR te općinski vijećnici – rekao je načelnik Goran Kaniški koji je i sam zasukao rukave i krenuo u akciju.

Čistilo se „sve u 16” na dvije lokacije – u Cukovcu na Dugom Vrhu, u šumi uz cestu te u šumi Mostečka prema općini Jalžabet, gdje često niču divlja odlagališta otpada.

Prema načelnikovim riječima, većina građana svjesna je važnosti zaštite okoliša, ali ima i onih nesavjesnih i neodgovornih.
-Na nekim rubnim dijelovima općine dosta često se ilegalno odlaže otpad jer nisu svi na razini općine koja ima gotovo stopostotnu pokrivenost kućanstava s kantama, pa dolazi do neželjenog ilegalnog odlaganja otpada. Trudimo se to sprječavati, a kad ne ide, rješavamo problem na ovaj način, akcijama čišćenja – kazao je Kaniški.

a.kučić/sjever.hr
23.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.