Now Reading:
FOTO Predstavom „Boeing, Boeing” u Krapini započelo jubilarno 15. izdanje popularnog GFUK-a
Full Article 2 minutes read

FOTO Predstavom „Boeing, Boeing” u Krapini započelo jubilarno 15. izdanje popularnog GFUK-a

Predstavom „Boeing, Boeing” u petak je u krapinskoj Festivalskoj dvorani počelo ovogodišnje jubilarno 15. izdanje Glumačkog festivala u Krapini, popularnog GFUK-a.

GFUK će trajati sve do 8. svibnja, a gostovat će u čak 26 gradova i općina, a u 17 dana donosi 11 kazališnih predstava koje će se odigrati u sedam gradova i dvadeset i jednom mjestu Hrvatskog zagorja, ali i u dva mjesta Gradišća. Ukupno trideset i tri izvedbe koje će publici donijeti obilje smijeha i vrhunske zabave.

Predstave „Nije bila peta, bila je deveta”, „Ne daj se, njofra”, „4 poze sretan, svršetak”, „Ja trudnica”, „Ljubav, gubici i moda”, „Žena godine”, „I živjele su sretno…!?” i „Šund naš svakidašnji” stižu u Zabok, Klanjec, Oroslavje, Stubičke Toplice, Višnjicu, Zlatar Bistricu, Mariju Goricu, Bedekovčinu, Mihovljan, Krapinske Toplice, Prigorje Brdovečko, Jakovlje, Lobor, Donju Bistru, Novi Golubovec, Sveti Križ Začretje, Novi Marof, Zaprešić, Mače, Mariju Bistricu, Dubravicu, Marčan, Tuhelj i Beletinec te po prvi put u Kraljevec na Sutli i Varaždinske Toplice.

Osim predstave „Boeing, Boeing” kojom je festival počeo, u Krapini će biti izvedena i komedija „Ljubav, gubici i moda” i to već u subotu, te predstave „Škrtac” i „Tko pjeva, zlo ne misli”.

-Širimo našu priču. Posebno nam je drago što smo uspjeli 11 dramskih naslova dovesti u Zagorje. Imamo čak i dana kada će se izvoditi i po tri predstave na tri različite lokacije – istaknuo je uoči Festivala Adam Končić, predsjednik Kulturne udruge GFUK.

Uz predstave, i ovogodišnji Festival donosi popratne programe, pa će se tako jubilarnih 15 godina obilježiti glazbeno-poetskom večeri Ladislava Prežigala pod nazivom „15 godina festivala i 55 književnog rada” koja će se održati 6. svibnja u Krapini. Bit će tu i već tradicionalna druženja s glumcima u centru Krapine, a 7. svibnja održat će se sajam autohtonih proizvoda na lokaciji šetališta u Krapini.

Vrijedi spomenuti i koncert koji organizira Pučko otvoreno učilište Krapina. Koncert će se održati 27. travnja, a u Festivalskoj će dvorani gostovati Hrvatski barokni ansambl.

Cijeli program dostupan je na službenoj web stranici festivala gfuk.hr.

Foto: Kazalište Vinkovci
ak / www.sjever.hr
22.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.