Now Reading:
VELIK ISKORAK Tvrtka Sobočan u rad pustila solarnu elektranu – ministar Ćorić: Ovo može biti primjer čitavom industrijskom kompleksu u Hrvatskoj!
Full Article 2 minutes read

VELIK ISKORAK Tvrtka Sobočan u rad pustila solarnu elektranu – ministar Ćorić: Ovo može biti primjer čitavom industrijskom kompleksu u Hrvatskoj!

Na sam Dan planeta Zemlje uspješna međimurska tvrtka Sobočan napravila je dodatan iskorak u novom i zelenijem poslovnom poglavlju. Naime, na krovovima poslovnog kompleksa tvrtke u Murskom Središću u rad je puštena solarna elektrana, a ovoj svečanosti prisustvovao je i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Naglasivši kako je obitelj Sobočan Mursko Središće i ovu mikrolokaciju stavila na europsku kartu pozitivnih proizvodnih trendova i dokazala kako se u Hrvatskoj može uspjeti, Ćorić je poručio kako ovo poduzeće može biti primjer čitavom industrijskom kompleksu u Hrvatskoj – svojim poslovnim putem, konkurentnošću i činjenicom da oko 70 posto svoje proizvodnje izvozi na strana tržišta te primanjima djelatnika koja nadilaze hrvatske prosjeke.

-Sobočan je na sve moguće načine pokazao kako i na koji način se može nositi sa stranom konkurencijom na globalnom tržištu i na taj način biti super uspješna hrvatska priča – rekao je Ćorić istaknuvši kako Sobočan ne vidi alternativu zelenoj tranziciji i proizvodnji te je ovom investicijom pokazao kako ići dalje.

-Obitelj Sobočan je Mursko Središće i ovu mikrolokaciju stavila na europsku kartu pozitivnih proizvodnih trendova i dokazala kako se u Hrvatskoj itekako može uspjeti – zaključio je ministar.

Radi se o investiciji vrijednoj čak 3,2 milijuna kuna, od čega je 70 posto sufinancirano sredstvima Europske unije, a zahvaljujući čemu će tvrtka Sobočan biti jedan od primjera i lidera u implementaciji rješenja koja se temelje na obnovljivim izvorima energije. Čak 70 posto energetskih potreba za proizvodne procese bit će podmireno iz solarne elektrane.

Kako je naglasio osnivač tvrtke Franjo Sobočan, ovo je velik iskorak nekoć male međimurske obiteljske tvrtke koja je dana prerasla u jedno od vodećih europskih poduzeća za proizvodnju namještaja i opreme za renomirane svjetske brendove.

-Zaokružujemo jedan ciklus zelene tranzicije našeg poslovanja kojeg smo započeli 2016. godine izgradnjom postrojenja za spaljivanje drvnog otpada – rekao je Sobočan dodavši kako su temeljne odrednice njihovog poslovanja kvaliteta, izvrsnost i održivost.

tklopotan / www.sjever.hr
22.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.