Now Reading:
U Poslovni park Međimurje stižu novi investitori – župan Posavec najavio: Taj će prostor biti „grad u gradu”!
Full Article 2 minutes read

U Poslovni park Međimurje stižu novi investitori – župan Posavec najavio: Taj će prostor biti „grad u gradu”!

U Poslovni park Međimurje uskoro bi mogli stići novi investitori. Naime, na sjednici Županijske skupštine u četvrtak odlučeno je kako Međimurska županija ide u prodaju novih 14 zemljišta, a kako je najavio župan Matija Posavec taj će prostor biti „grad u gradu” i disat će potpuno drugačije nego danas.

S obzirom na brojne upite zainteresiranih investitora, jasno je da Međimurje postaje sve atraktivnija sredina za razne gospodarske aktivnosti, a nakon što su vijećnici na Skupštini prihvatili odluku o prodaji 14 zemljišta, Međimurska županija objavit će javni natječaj za daljnju revitalizaciju prostora Poslovnog parka.

-Nedavno je nekoliko parcela prodano, gospodarske aktivnosti idu. Ako bude interesa na natječaju, očekujemo otvaranje nekoliko stotina radnih mjesta u proizvodnoj aktivnosti – pojasnio je Posavec dodavši kako je u ovoj industrijskoj zoni ostalo još desetak parcela.

Kako je naglasio, želja im je da se gospodarske aktivnosti u tom dijelu grada tiču djelatnosti koja ima višu dohodovnu vrijednost.

-Pazili smo da to bude orijentacija prema onome što mi želimo, a to je IT industrija, to su kampusi, to je pamet, jednako kao što je naša strategija u Županiji da ćemo fokus privlačenja europskih sredstava usmjeriti prema umjetnoj inteligenciji, prema nečemu što nije samo puka obnova zgrada, nego pametno strateško planiranje – dodao je Posavec.

-Na taj je način i koncipiran Poslovni park Međimurje koji će u gospodarskoj aktivnosti ići od tzv. hipodroma prema Pribislavcu, skroz do Poletovog igrališta, a područje sadašnjeg hipodroma bit će pretvoreno u park sa sportskim i zabavnim sadržajima, stazicama, fontanama, da imamo pametno promišljanje tog dijela grada Čakovca – pojasnio je čelni čovjek Međimurske županije.

Prostor vojarne i dalje se revitalizira, kroz kanalizacijsku mrežu i izgradnju još jednog znanstvenog centra, a u njega uskoro stiže i HGSS-ov Regionalni centar za obuku na vodi.

-Taj će prostor disati potpuno drugačije nego dana i bit će zapravo „grad u gradu” – zaključio je župan Posavec.

tklopotan / www.sjever.hr
14.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.