Now Reading:
U Poslovni park Međimurje stižu novi investitori – župan Posavec najavio: Taj će prostor biti „grad u gradu”!
Full Article 2 minutes read

U Poslovni park Međimurje stižu novi investitori – župan Posavec najavio: Taj će prostor biti „grad u gradu”!

U Poslovni park Međimurje uskoro bi mogli stići novi investitori. Naime, na sjednici Županijske skupštine u četvrtak odlučeno je kako Međimurska županija ide u prodaju novih 14 zemljišta, a kako je najavio župan Matija Posavec taj će prostor biti „grad u gradu” i disat će potpuno drugačije nego danas.

S obzirom na brojne upite zainteresiranih investitora, jasno je da Međimurje postaje sve atraktivnija sredina za razne gospodarske aktivnosti, a nakon što su vijećnici na Skupštini prihvatili odluku o prodaji 14 zemljišta, Međimurska županija objavit će javni natječaj za daljnju revitalizaciju prostora Poslovnog parka.

-Nedavno je nekoliko parcela prodano, gospodarske aktivnosti idu. Ako bude interesa na natječaju, očekujemo otvaranje nekoliko stotina radnih mjesta u proizvodnoj aktivnosti – pojasnio je Posavec dodavši kako je u ovoj industrijskoj zoni ostalo još desetak parcela.

Kako je naglasio, želja im je da se gospodarske aktivnosti u tom dijelu grada tiču djelatnosti koja ima višu dohodovnu vrijednost.

-Pazili smo da to bude orijentacija prema onome što mi želimo, a to je IT industrija, to su kampusi, to je pamet, jednako kao što je naša strategija u Županiji da ćemo fokus privlačenja europskih sredstava usmjeriti prema umjetnoj inteligenciji, prema nečemu što nije samo puka obnova zgrada, nego pametno strateško planiranje – dodao je Posavec.

-Na taj je način i koncipiran Poslovni park Međimurje koji će u gospodarskoj aktivnosti ići od tzv. hipodroma prema Pribislavcu, skroz do Poletovog igrališta, a područje sadašnjeg hipodroma bit će pretvoreno u park sa sportskim i zabavnim sadržajima, stazicama, fontanama, da imamo pametno promišljanje tog dijela grada Čakovca – pojasnio je čelni čovjek Međimurske županije.

Prostor vojarne i dalje se revitalizira, kroz kanalizacijsku mrežu i izgradnju još jednog znanstvenog centra, a u njega uskoro stiže i HGSS-ov Regionalni centar za obuku na vodi.

-Taj će prostor disati potpuno drugačije nego dana i bit će zapravo „grad u gradu” – zaključio je župan Posavec.

tklopotan / www.sjever.hr
14.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.