Now Reading:
Kapitalni projekt Općine Goričan – potpisan ugovor o dodjeli 7,4 milijuna kuna za novi Vatrogasni dom
Full Article 3 minutes read

Kapitalni projekt Općine Goričan – potpisan ugovor o dodjeli 7,4 milijuna kuna za novi Vatrogasni dom

Općini Goričan odobrena je bespovratna potpora za izgradnju Vatrogasnog doma vrijednog preko 7,4 milijuna kuna čime će vatrogasci konačno dobiti primjeren prostor za sve svoje potrebe. Novi dom bit će na raspolaganju i svim mještanima s obzirom da će se u konferencijskoj dvorani u sklopu doma organizirati i razna tematska predavanja i radionice. Sredstva su dobivena iz Programa ruralnog razvoja, a projekt uskoro kreće u realizaciju što je potvrđeno potpisivanjem ugovora s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u srijedu, 13. travnja 2022. godine uručila ugovor općinskom načelniku Emanuelu Sinkoviću kojeg je potpisao s ravnateljem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antunom VujićemOpćini Goričan odobrena je potpora veća od 7,4 milijuna kuna, a zahvaljujući odobrenim sredstvima dobit će obnovljenu i opremljenu postojeću zgradu s garažom.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan tako će napokon svu opremu i vozila imati na jednom mjestu kako bi brže i adekvatnije bili spremni za intervencije.

Načelnik Sinković zadovoljan je što je izgradnja i opremanje doma sve bliže, te navodi kako je ovo jedan od kapitalnih projekata Općine Goričan.

– Konačno EU fondovi mijenjaju Goričan! Iznimno mi je drago istaknuti da je dodijeljena potpora 100 posto bespovratna u iznosu većem od 7,4 milijuna kuna čime je Vatrogasni dom korak bliže realizaciji. Slijedi raspisivanje nabave za odabir izvođača radova, a rok za završetak radova je maksimalno 3 godine. Važno je za istaknuti kako odobrena sredstva prvo trebamo sami isfinancirati i opravdati, a sredstva će biti vraćena i isplaćena tek nakon što nadležno tijelo potvrdi da su namjenski utrošena prema svim primjenjivim pravilima i procedurama – pojasnio je načelnik Sinković.

Iako je pred Općinom težak period, posebno zbog divljanja tržišnih cijena, riječ je o prijeko potrebnom i vrijednom projektu koji za cilj ima osigurati kvalitetne uvjete za rad dobrovoljnih vatrogasaca.

-U posljednje vrijeme sve smo svjesniji koliko je važan sustav civilne zaštite, a velik dio tog sustava čine vatrogasci koji svojim dobrovoljnim radom i zalaganjem rade na sigurnosti naših mještana. Novim vatrogasnim domom želimo im se odužiti za sve što čine brinući o našoj sigurnosti – izjavio je načelnik Sinković dodavši kako će posao koji vatrogasci i inače obavljaju vrlo profesionalno, sada biti na još većoj razini.

Da je riječ o kvalitetnom projektu aktualne općinske uprave govori i podatak da se na inicijalnoj listi nalazi na prvom mjestu među 116 prijavljenih projekata s najvećim brojem bodova nakon evaluacije i ocjenjivanja svih projekata.

Ovakvim projektima Općina Goričan pokazuje da slijedi zacrtan put za što je nova općinska vlast na čelu s načelnikom Sinkovićem prije gotovo godinu dana i dobila povjerenje mještana.

www.sjever.hr
14.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.