Now Reading:
Nastavljen pad nezaposlenosti u Međimurju, a među nezaposlenima i dalje prednjače žene
Full Article 1 minutes read

Nastavljen pad nezaposlenosti u Međimurju, a među nezaposlenima i dalje prednjače žene

Krajem ožujka 2022. godine u evidenciji čakovečkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je 1.890 nezaposlenih osoba.

To je značajno smanjenje broja nezaposlenih u odnosu na lanjski ožujak za 19,4 posto, a blaži pad nezaposlenosti od 3,2 posto evidentiran je i u odnosu na veljaču ove godine.

Promatrano prema spolu, u ukupnom broju nezaposlenih osoba žene čine 55,4 posto ukupne nezaposlenosti, a muškarci 44,6 posto. To je povećanje udjela žena, odnosno smanjenje udjela muškaraca za 1,7 postotnih bodova u odnosu na veljaču. U ožujku 2021. godine udio nezaposlenih prema spolu bio je 55,5 posto žena naspram 44,5 posto muškaraca.

U odnosu na prethodni mjesec evidentiran je pad nezaposlenosti u svim ispostavama, ali nešto većim intenzitetom u Ispostavi Mursko Središće (8,0 posto). A u usporedbi s ožujkom prošle godine, zabilježen je izraženiji pad nezaposlenosti u svim ispostavama: Ispostava Čakovec (20,5 posto), te manjim intenzitetom u Ispostavi Prelog (16,9 posto) i Ispostavi Mursko Središće (16,4 posto).

a.kučić/sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.