Now Reading:
Nastavljen pad nezaposlenosti u Međimurju, a među nezaposlenima i dalje prednjače žene
Full Article 1 minutes read

Nastavljen pad nezaposlenosti u Međimurju, a među nezaposlenima i dalje prednjače žene

Krajem ožujka 2022. godine u evidenciji čakovečkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je 1.890 nezaposlenih osoba.

To je značajno smanjenje broja nezaposlenih u odnosu na lanjski ožujak za 19,4 posto, a blaži pad nezaposlenosti od 3,2 posto evidentiran je i u odnosu na veljaču ove godine.

Promatrano prema spolu, u ukupnom broju nezaposlenih osoba žene čine 55,4 posto ukupne nezaposlenosti, a muškarci 44,6 posto. To je povećanje udjela žena, odnosno smanjenje udjela muškaraca za 1,7 postotnih bodova u odnosu na veljaču. U ožujku 2021. godine udio nezaposlenih prema spolu bio je 55,5 posto žena naspram 44,5 posto muškaraca.

U odnosu na prethodni mjesec evidentiran je pad nezaposlenosti u svim ispostavama, ali nešto većim intenzitetom u Ispostavi Mursko Središće (8,0 posto). A u usporedbi s ožujkom prošle godine, zabilježen je izraženiji pad nezaposlenosti u svim ispostavama: Ispostava Čakovec (20,5 posto), te manjim intenzitetom u Ispostavi Prelog (16,9 posto) i Ispostavi Mursko Središće (16,4 posto).

a.kučić/sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.