Now Reading:
Bunjac radi u Irskoj i prima hrvatsku plaću višu od 8000 kuna, a Vlada dijaspori nudi 200 000 kuna za povratak?!
Full Article 3 minutes read

Bunjac radi u Irskoj i prima hrvatsku plaću višu od 8000 kuna, a Vlada dijaspori nudi 200 000 kuna za povratak?!

bunjac

Iako je u kolovozu 2020. otišao u Irsku, o čemu se pohvalio na Facebooku, bivši saborski zastupnik i bivši član Živog zida Branimir Bunjac i dalje prima dvije trećine plaće kao zaposlenik u Osnovnoj školi Podturen u Međimurju. U toj je školi dugi niz godina radio na mjestu učitelja povijesti, donosi index.hr

On prima mjesečnu naknadu od dvije trećine iznosa svoje dotadašnje pune plaće, a ta naknada iznosi 8099 kuna bruto. Podsjetimo, Bunjac se 2020. pohvalio da je u Irskoj bez problema dobio stalan posao, a ima i dva honorarna posla. Bunjac je pod suspenzijom jer se protiv njega vodi kazneni postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Iz Ministarstva obrazovanja i znanosti na upit index-a rekli su da “osoba prima naknadu sukladno članku 106. stavka 5. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi”.

-Zakonom je propisano da ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi pokrenut i vodi se kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz stavka 1. i stavka 2. navedenoga, udaljit će osobu od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude – rekli su iz Ministarstva te dodali kako osoba ima pravo na naknadu plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je osoba ostvarila u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova. U odgovoru se također navodi da je u tijeku izrada novog Zakona o odgoju i obrazovanju te će se i mehanizmi suspenzije iznova definirati.  

-Budući da je osoba udaljena od obavljanja poslova sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama isti svaki mjesec dobiva isti iznos naknade plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je ostvario u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova odnosno svaki mjesec mu se isplaćuje isti iznos naknade plaće u iznosu od 8.099,95 kn bruto – stoji u odgovoru.

Ako ste zaboravili tko je Bunjac, Bunjac je bivši saborski zastupnik Živog zida, koji je nakon svađe s užim vodstvom stranke, mandat završio kao neovisni zastupnik. Svađa je izbila oko ulaska u EU parlament, u koji je Bunjac želio, no šef stranke Ivan Vilibor Sinčić i njegova supruga Vladimira Palfi na tom su mjestu željeli Tihomira Lukanića, da bi se na kraju Sinčić ipak predomislio i sam otišao na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

sjever.hr/index.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.