Now Reading:
Bunjac radi u Irskoj i prima hrvatsku plaću višu od 8000 kuna, a Vlada dijaspori nudi 200 000 kuna za povratak?!
Full Article 3 minutes read

Bunjac radi u Irskoj i prima hrvatsku plaću višu od 8000 kuna, a Vlada dijaspori nudi 200 000 kuna za povratak?!

bunjac

Iako je u kolovozu 2020. otišao u Irsku, o čemu se pohvalio na Facebooku, bivši saborski zastupnik i bivši član Živog zida Branimir Bunjac i dalje prima dvije trećine plaće kao zaposlenik u Osnovnoj školi Podturen u Međimurju. U toj je školi dugi niz godina radio na mjestu učitelja povijesti, donosi index.hr

On prima mjesečnu naknadu od dvije trećine iznosa svoje dotadašnje pune plaće, a ta naknada iznosi 8099 kuna bruto. Podsjetimo, Bunjac se 2020. pohvalio da je u Irskoj bez problema dobio stalan posao, a ima i dva honorarna posla. Bunjac je pod suspenzijom jer se protiv njega vodi kazneni postupak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Iz Ministarstva obrazovanja i znanosti na upit index-a rekli su da “osoba prima naknadu sukladno članku 106. stavka 5. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi”.

-Zakonom je propisano da ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi pokrenut i vodi se kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz stavka 1. i stavka 2. navedenoga, udaljit će osobu od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude – rekli su iz Ministarstva te dodali kako osoba ima pravo na naknadu plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je osoba ostvarila u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova. U odgovoru se također navodi da je u tijeku izrada novog Zakona o odgoju i obrazovanju te će se i mehanizmi suspenzije iznova definirati.  

-Budući da je osoba udaljena od obavljanja poslova sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama isti svaki mjesec dobiva isti iznos naknade plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je ostvario u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova odnosno svaki mjesec mu se isplaćuje isti iznos naknade plaće u iznosu od 8.099,95 kn bruto – stoji u odgovoru.

Ako ste zaboravili tko je Bunjac, Bunjac je bivši saborski zastupnik Živog zida, koji je nakon svađe s užim vodstvom stranke, mandat završio kao neovisni zastupnik. Svađa je izbila oko ulaska u EU parlament, u koji je Bunjac želio, no šef stranke Ivan Vilibor Sinčić i njegova supruga Vladimira Palfi na tom su mjestu željeli Tihomira Lukanića, da bi se na kraju Sinčić ipak predomislio i sam otišao na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

sjever.hr/index.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.