Now Reading:
Vodeći Varaždin odlazi na gostovanje, Kovačević optimističan: Vjerujem da nas je pobjeda protiv Solina dodatno digla i da ćemo biti dobri protiv Croatije
Full Article 3 minutes read

Vodeći Varaždin odlazi na gostovanje, Kovačević optimističan: Vjerujem da nas je pobjeda protiv Solina dodatno digla i da ćemo biti dobri protiv Croatije

Utakmicama 23. kola ovog se vikenda nastavlja natjecanje u Drugoj HNL, a momčad Varaždina gostovat će u Zmijavcima gdje će odmjeriti snage s Croatijom.

Varaždin je i dalje na vrhu tablice, s dva boda više u odnosu na Rudeš, nakon što je u prošlom kolu odigrao dobru utakmicu protiv Solina i uzeo sva tri boda. Trener Mario Kovačević nada se da su njegovi igrači nakon te utakmice dobili još više samopouzdanja i da će nastaviti s dobrom igrom.
-Želim igrače maksimalno dobro pripremiti, da na svakoj utakmici daju svoj maksimum. Vjerujem da nas je pobjeda protiv Solina dodatno digla i da ćemo biti dobri protiv Croatije, što nam je u ovom trenutku najbitnije – rekao je Kovačević.

Siguran je da neće biti lako s Croatijom čiji igrači imaju dodatan motiv da „grizu” od prve minute. Podsjetimo, u posljednjem ovosezonskom okršaju dviju momčadi Varaždinci su pobijedili s čak 5:1.
-Croatia je domaćinska ekipa, svi kažu da je nezgodno gostovanje na njihovom terenu. Mi smo ih tada porazili, stvarno smo odigrali utakmicu kakvu smo željeli, sve nam se poklopilo od prve minute pa je rezultat bio takav kakav je, ali vidjeli smo da oni znaju igrati nogomet. Mi trebamo u Zmijavcima biti čvrsti, ne se prepasti domaćina. Imam informacije da je teren u dosta lošem stanju, ali moramo se svemu prilagoditi i biti hrabri i odlučni, što se i očekuje od ekipe koja je trenutno na prvom mjestu. Vjerujem da ćemo biti takvi – optimističan je trener NK Varaždina.

Budući da je završnica prvenstva sve bliže, nema prostora za podbačaje i svaki je bod više nego zlata vrijedan, a Kovačević ističe da je presretan što je NK Varaždin i dalje vodeći.
-Imali smo predivnih osam kola i moramo se fokusirati na svaku sljedeću utakmicu, davati sve od sebe na svakom treningu i svakoj utakmicu, onda se možemo nečemu nadati. Imamo kvalitetne, dobre, karakterne dečke, siguran sam da možemo igrati i bolje i očekujem od nekih igrača puno više i vjerujem da će oni to i pokazati na terenu. Ne želim kod igrača nikakav pritisak, nego da daju svoj maksimum, uživaju u nogometu. Vjerujem da će nam se to pozitivno vratiti – zaključio je Kovačević.

Utakmica Croatia-Varaždin igra se u nedjelju od 15 sati, a moći ćete ju pratiti u izravnom prijenosu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.

a. kučić/sjever.hr
09.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.