Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Stiže pogoršanje vremena uz osjetan pad temperature, vjetar i kišu, a ponegdje i snijeg!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Stiže pogoršanje vremena uz osjetan pad temperature, vjetar i kišu, a ponegdje i snijeg!

Htjeli, ne htjeli, prognoze su da nam ovog vikenda stiže značajnija promjena vremena koja donosi vjetar i kišu, ponegdje i snijeg, a temperatura će u nekim dijelovima Hrvatske pasti i za 10 stupnjeva.

Nekako ćemo i to pregrmjeti i dočekati novi tjedan kad će nam se opet vratiti proljeće u punom sjaju, uz puno sunca i temperature oko 20 °C.

Vrijeme u petak

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, razmjerno vjetrovito i toplo. Uz više oblaka mjestimice će pasti malo kiše, osobito u gorju te ponegdje duž obale sjevernog Jadrana. Kiša će biti češća u Gorskome kotaru te širem području Rijeke.

Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju te moguće na sjeverozapadu s olujnim udarima, a na Jadranu će jačati jugo.

Jutarnja temperatura od 8 do 12, ponegdje u gorju malo niža, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 20 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Jačanje južine u cijeloj zemlji, uglavnom popraćeno daljnjim zatopljenjem, pridonijet će nepovoljnim biometeorološkim prilikama. Najteže će biti kroničnim srčanim i plućnim bolesnicima kojima će biti otežano podnošenje njihovih bolesti. Moguća je i povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.
Kod mnogih ljudi će postojati još veća vjerojatnost nego prethodnih dana za nesanicu, glavobolju, nervozu, loše raspoloženje, te slabiju koncentraciju i radni učinak.

Vrijeme za vikend

Za vikend promjenljivo te razmjerno vjetrovito, u subotu i nestabilno. Uz prolazno jače naoblačenje povremeno kiša i grmljavina, a uz zahladnjenje u gorskim predjelima i snijeg.
U nedjelju smirivanje vremena i razvedravanje.
Već u subotu uz sjeverni vjetar i buru osjetno će zahladnjeti.

U ponedjeljak ujutro na kopnu je moguć i mraz, ponajprije u gorju.

www.sjever.hr/DHMZ
08.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.