Now Reading:
Općina Bedekovčina uvodi dodjelu sportskih stipendija za kategorizirane sportaše
Full Article 2 minutes read

Općina Bedekovčina uvodi dodjelu sportskih stipendija za kategorizirane sportaše

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Bedekovčine, a na prijedlog općinskog načelnika Darka Bana, donesen je Pravilnik Općine Bedekovčina o kriterijima dodjele sportskih stipendija.

Pravilnikom se predviđa da pravo na sportsku stipendiju ostvaruju sportaši sa prebivalištem na području Općine Bedekovčina čiji su rezultati vrednovani i potvrđeni od Hrvatskog olimpijskog odbora te čijim su rješenjem razvrstani u sljedeće kategorije: prva kategorija – vrhunski sportaš Hrvatske, Idruga kategorija – vrhunski sportaš Hrvatske, treća kategorija – vrhunski sportaš Hrvatske, četvrta kategorija vrsni sportaš Hrvatske, peta kategorija daroviti sportaš Hrvatske i šesta kategorija daroviti sportaš Hrvatske.

Pravilnikom se predviđa sljedeći mjesečni iznos sportske stipendije za sportaše sa prebivalištem na području Općine Bedekovčina: za prvu kategoriju vrhunskih sportaša predviđen je mjesečni iznos od 700 kuna, za drugu kategoriju vrhunskih sportaša 600 kuna, za treću kategoriju vrhunskih sportaša 500 kuna, za četvrtu kategoriju vrsnih sportaša 400 kuna, za petu kategoriju darovitih sportaša 300 kuna te za šestu kategoriju darovitih sportaša iznos od 200 kuna.

Donošenje Pravilnika u skladu je s ciljem Lokalnog programa djelovanja za mlade na području Općine Bedekovčina za razdoblje 2018.-2023. godine, a koji se odnosi na stvaranje infrastrukturnih i institucionalnih uvjeta za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te kulturnih aktivnosti mladih, mjera 1.1.: Jačati sportske aktivnosti mladih u Općini Bedekovčina.

www.sjever.hr
08.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.