Now Reading:
MOJA KUĆICA, MOJA SLOBODICA Interes za APN-ove kredite veći nego lani
Full Article 1 minutes read

MOJA KUĆICA, MOJA SLOBODICA Interes za APN-ove kredite veći nego lani

Ako je suditi po ovogodišnjim prijavama, interes za APN-ove subvencionirane kredite ne jenjava – prema podacima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, u prva dva tjedna već je pristiglo 2800 zahtjeva.

Usporedbe radi, prošle je godine u prvih 5 tjedana pristiglo 3727 zahtjeva, a u konačnici je odobreno oko 4600 subvencioniranih kredita, donosi Lider.

Iz APN-a su naveli da dnevno kroz ovaj tjedan dolazi između 100 i 200 zahtjeva koji se obrađuju prema redoslijedu zaprimanja od kreditnih institucija, sve do utroška osiguranih sredstava za tu namjenu u iznosu od oko 50 milijuna kuna godišnje. Prema dosadašnjim procjenama, to bi trebalo biti dovoljno za oko 4.200 zahtjeva.

Kao i ranijih godina, najtraženiji su stanovi u Zagrebu. Prema obrađenim ovogodišnjim zahtjevima, 27 posto svih APN-ovih kredita odnosi se na kupovinu nekretnine u Zagrebu, piše Lider. A nakon hrvatske metropole, najviše zahtjeva za kupnju nekretnine pristiglo je iz Osječko-baranjske županije, gdje su kupci preferirali kuće.

www.sjever.hr/lider.hr
07.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.