Now Reading:
Luka Hršak dječji je gradonačelnik Grada Krapine – uspjeh u radu poželimo mu je i gradonačelnik Zoran Gregurović
Full Article 2 minutes read

Luka Hršak dječji je gradonačelnik Grada Krapine – uspjeh u radu poželimo mu je i gradonačelnik Zoran Gregurović

Novoosnovano Dječje gradsko vijeće Grada Krapine održalo je u ponedjeljak konstituirajuću sjednicu u Gradskoj vijećnici Grada Krapine na kojoj im se na samom početku obratio gradonačelnik Zoran Gregurović koji nije krio zadovoljstvo njihovim dolaskom.

Ukratko im je kazao za što je sve Dječje gradsko vijeće zaduženo i s radošću ih je obavijestio da će sljedeće godine u Proračunu Grada Krapine osigurati sredstva za projekt Dječjeg gradskog vijeća po njihovoj želji, a na svima njima je zadatak da kroz svoje sastanke iznesu svoje ideje i prijedloge.

Nakon uvodnih riječi, za krapinskog je dječjeg gradonačelnika izabran Luka Hršak, učenik 6. c razreda OŠ „Ljudevit Gaj, a za zamjenika Luka Horvat, učenik 6. a razreda u OŠ „Ljudevit Gaj“.

Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Klara Suhodolčan obavijestila je vijećnike da će se redovito sastajati, ali da joj se sa svim prijedlozima i upitima mogu slobodno obratiti.

Vijeće je osnovano kao savjetodavno tijelo Grada Krapine s ciljem boljeg i potpunijeg ostvarivanja prava i potreba djece i njihovog participiranja u procesu donošenja i provedbe odluka koje utječu na kvalitetu života u gradu Krapini. Dječji gradonačelnik se bira na mandat od dvije godine i nema mogućnost ponovnog izbora. Djelokrug rada Vijeća obuhvaća sljedeća područja: promicanje dječjih prava i obveza, skrb o zaštiti okoliša, brigu o potrebama socijalno ugrožene djece, promicanje prava djece s teškoćama u razvoju, nacionalnih i vjerskih manjina….

www.sjever.hr/krapina.hr
04.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.