Now Reading:
U Đurđevcu je već 20 mladih obitelji iskoristilo potpore za obnovu kuća, isplaćeno im je više od 300 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

U Đurđevcu je već 20 mladih obitelji iskoristilo potpore za obnovu kuća, isplaćeno im je više od 300 tisuća kuna

Program mjera poticaja za mlade obitelji Grada Đurđevca u proteklih je godinu i pol dana, otkako je uvedena, iskoristilo 20 obitelji, a za što je isplaćeno iz Proračuna sveukupno 325.787,86 kuna.

Program se, sada uz nadopunu, nastavlja, piše Gradonačelnik.hr.

Naime, na 12. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno uje usvojen Program mjera poticanja gradnje i obnove kuća za mlade obitelji kojim se utvrđuju uvjeti za korištenje subvencija. To pravo može ostvariti mlada obitelj koja ima u vlasništvu građevinsko zemljište ili kuću na području Đurđevca, a to su obitelji s djecom u kojoj su roditelji mlađi od 45 godina, kao i roditelji stariji od 45 godina ukoliko imaju maloljetnu djecu, pojasnili su iz Grada Đurđevca.

-Novi program, odnosno izmjena postojećih mjera koje grad nudi mladim obiteljima je zapravo poslagivanje prema interesu naših sugrađana kako bi veći broj korisnika mogao koristiti mjeru od 25.000 kuna za izgradnju temelja novog stambenog objekta na slobodnim parcelama gdje već postoji komunalna infrastruktura, a koja ne zahtijevaju dodatna ulaganja Grada. Važno je istaknuti da se mjera ranije odnosila samo na mjesta gdje su bile srušene opasne građevine – pojasnio je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Programom je obuhvaćena i izmjena vezana za uređenja fasade za obiteljske kuće na kojima ne postoji termo fasada.

Kad su mladi i rješavanje stambenog pitanja u pitanju, Gradsko vijeće donijelo i odluku po kojoj pravo na kupnju stana iz Programa poticajne stanogradnje imaju svi građani – državljani Republike Hrvatske koji nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje, odnosno nemaju odgovarajući stan. Grad Đurđevac i Agencija za posredovanje i pravni promet nekretnina planiraju, naime, na Radničkoj cesti izgradnju još jedne zgrade s 12 stanova POS-a.

www.sjever.hr/gradonacelnik.hr
05.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.