Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA I danas očekujte oborine, ali i bolje raspoloženje
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA I danas očekujte oborine, ali i bolje raspoloženje

Prema prognozi DHMZ-a, u nedjelju će biti umjereno i pretežno oblačno, a iako se ponegdje očekuju oborine, pa čak ponovno i snijeg, biometeorološke prilike će se popravljati pa će i raspoloženje biti bolje.

Na jugu mjestimice pljuskovi i grmljavina, u unutrašnjosti malo kiše, susnježica i ponegdje slab snijeg. Prema kraju dana očekuje se razvedravanje. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Slavoniji i jak sjeverozapadni vjetar.

Na većem dijelu Jadrana bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, a na jugu jugozapadnjak. Najniža temperatura od -2 do 2, na moru između 4 i 8°C. Danju relativno hladno s najvišom temperaturom uglavnom između 6 i 11 °C.

Biometeorološke prilike će se postupno popravljati te će na području većeg dijela zemlje biti razmjerno povoljne. Najmanje povoljne bit će na krajnjem istoku zemlje. Djelomice sunčano i uglavnom suho vrijeme rezultirat će boljim raspoloženjem i primjerenijom koncentracijom meteoropata u odnosu na prethodne dane. Zbog niskih temperatura zraka u jutarnjim, te osobito u večernjim satima, u unutrašnjosti, kronične srčane i plućne bolesnike upozoravamo na primjerenu zaštitu od hladnoće.

www.sjever.hr / DHMZ
03.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.